Deze superhelden zijn (volgens ons) de nieuwe Avengers

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Avengers: Endgame uitkwam in de bioscopen. Die film zorgde voor een grote wissel in het Marvel Cinematic Universe, aangezien het voor een aantal superhelden het laatste project was. Ondertussen hebben heel wat releases in 2021 ervoor gezorgd dat Marvel een nieuw imperium heeft om op verder te bouwen, en ook in 2022 zullen de superhelden enkel maar toenemen.

Naast de mooie Marvel-vooruitzichten voor 2022, kunnen we dus ook al niet meer wachten op een nieuwe Avengers-film. Aangezien heel wat Avengers niet meer zullen terugkeren, en anderen klaar zijn om de fakkel door te geven, zal dat nieuw Avengers-team er volledig anders uitzien. Wij zetten ze even op een rijtje.

(Opgelet: dit artikel kan spoilers bevatten)

Shang-Chi en Katy

Marvel Studios

De grootste nieuwe naam bij de Avengers is misschien wel Shang-Chi. Na Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings werd Shang-Chi (of Shawn) al snel een fan favorite. Nadat hij op zoek ging naar zijn verleden en oog in oog kwam te staan met zijn vader, werd Shang-Chi (Simu Liu) de nieuwe held van zijn thuisland, zijn familie en zijn beste vriendin Katy (Awkwafina). Aangezien ook zij het volledige avontuur van Shawn meemaakte, en zonder twijfel een van de meest grappige (naast Yelena) toevoegingen is aan het Marvel Cinematic Universe sinds lang, geloven wij ook in een terugkeer.

In een van de scènes die na de aftiteling werd getoond, was ook te zien hoe de twee door Wong naar een afgelegen bibliotheek werden gebracht, waar ze uitleg kregen van Captain Marvel (Brie Larson) en Bruce Banner (Mark Ruffalo). Daarin werd duidelijk dat de twee zullen terugkeren, en dat hun leven volledig zal veranderen.

Captain America en The Winter Soldier

Marvel Studios

Het duo Falcon en The Winter Soldier, of Sam Wilson en Bucky Barnes, is al een tijdje onderdeel van het Avengers-team. Toch zal het er in de volgende film wat anders uitzien, aangezien Sam Wilson (Anthony Mackie) sinds de serie The Falcon and the Winter Soldier niet langer Falcon is, maar wel Captain America.

Opvallend: hij heeft geen superkrachten zoals Steve Rogers (Chris Evans) had, wat nog voor heel wat spannende momenten zou kunnen zorgen. Natuurlijk heeft hij wel de Winter Soldier (Sebastian Stan) aan zijn zij, die met zijn arm uit vibranium en zijn rust in Wakanda zowel fysiek als mentaal sterker staat dan ooit.

Kate Bishop en Yelena Belova

Marvel Studios

Een andere, maar nieuwere, combinatie is die van Yelena Belova (Florence Pugh) en Kate Bishop (Hailee Steinfeld). En ook al hadden we het niet meteen verwacht, toch zijn we fan. De twee ontmoetten elkaar in de serie Hawkeye, waar Yelena werd ingehuurd om Hawkeye/Clint Barton (Jeremy Renner) uit te schakelen. Hoewel Kate Bishop met hem samenwerkte, weigerde Yelena haar te bezeren. Met de hilarisch droge uitspraken en gezichtsuitdrukkingen van de Russische, zorgde dat voor een aantal hoogtepunten.

Uiteindelijk vond Yelena toch een weg om Clint Barton te vergeven, wat ons doet hopen op een nieuwe verzoening tussen hen in een nieuwe Avengers-film. Want wie kan Black Widow beter vervangen dan haar eigen zus?

She-Hulk

Splashnews.Com  / Splash News / Marvel Comics

Een andere heldin waar iedereen, ja ook wij, enorm naar uitkijkt, is She-Hulk. Het vrouwelijke personage zal haar intrede doen in de gelijknamige serie She-Hulk die in 2022 zal uitkomen, met actrice Tatiana Maslany in de titelrol. We weten nog niet veel over het personage, haar geschiedenis en wat ze zal meemaken in de serie. Wat we wel weten, is dat ook Hulk (Mark Ruffalo) zal terugkeren in de serie en haar waarschijnlijk opleidt en helpt. Sterke, nieuwe (en vooral vrouwelijke) superhelden: wij zijn voor.

Monica Rambeau en Kamala Khan

Marvel Studios / Marvel Comics

En het is nog niet gedaan met de vrouwelijke aanwinsten van de nieuwe Avengers. In het nieuwe project Ms. Marvel zullen we naast Monica Rambeau, die eerder al te zien was in WandaVision, en Captain Marvel, ook kennis maken met Ms. Marvel herself, Kamala Khan.

De twee horen dus thuis in de verhalen van en rond Carol Denvers/Captain Marvel, wat hen zonder twijfel ook naar andere universums en planeten zal brengen. Of Monica (Teyonah Parris) en Kamala (Iman Vellani) dan ook te zien zullen zijn in de Avengers-film van Phase 4, valt nog af te wachten.

Scarlet Witch

Marvel Studios

Wie wel zonder twijfel als Avenger zal terugkeren, is Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen). Al zal ze dat deze keer wel in een iets andere gedaante doen. In de reeks WandaVision was ze voor het eerst te zien als Scarlet Witch, en ook in de trailer van de nieuwe Doctor Strange in the Multiverse of Madness zal ze transformeren.

Het lijkt er dus op dat Wanda vanaf nu een onderscheid maakt tussen haar als persoon, en haar als superheld. Of ook de kinderen van Wanda en Vision ooit zullen terugkeren als Young Avengers, daar kunnen we enkel maar op hopen.

Terugkerende namen

Natuurlijk zijn er ook nog heel wat superhelden die Avengers: Endgame wel goed zijn doorgekomen, waardoor velen onder hen dus (hopelijk) nog eens zullen terugkeren. De helden waarrond het meest te doen is, is zonder twijfel Spider-Man. Al is nog niet zeker of acteur Tom Holland al meteen een nieuwe film als Peter Parker wil opnemen, en of Spider-Man nog wel deel uitmaakt van de Avengers aangezien iedereen sinds No Way Home is vergeten wie hij is.

Daarnaast zullen Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Thor (Chris Hemsworth) en Wong (Benedict Wong) ook zeker te zien zijn, nadat in 2022 hun eigen nieuwste films in de bioscopen zullen spelen. Ook Captain Marvel en de Guardians of the Galaxy zien we graag terugkeren in Avengers. En hoewel sommigen het misschien al zijn vergeten, zijn ook Ant-Man (Paul Rudd), The Wasp (Evangeline Lilly) en War Machine (Don Cheadle) nog altijd onderdeel van het team. Of de Eternals zich deze keer wel zullen moeien en ook Loki (Tom Hiddleston) zijn opwachting zal maken, dat moet nog blijken.

Meer
Lees meer...