‘Ms. Marvel’: releasedatum bevestigd en volledige cast bekendgemaakt

Het gonsde al maanden van de geruchten over de nieuwe serie Ms. Marvel, en nu lost Marvel al voor de tweede keer in een week tijd ook officiële informatie. De studio bevestigde dat Ms. Marvel eind 2021 op Disney+ zal verschijnen, en loste ook een uitgebreide cast.

We weten ondertussen al een kleine week dat ‘onze’ Adil El Arbi en Bilall Fallah betrokken zijn bij de productie van de Marvel-serie Ms. Marvel. Op de zogenaamde Investor’s Day van Disney (het moederbedrijf van Marvel), werd de serie officieel aan het publiek voorgesteld.

Ms. Marvel

Marvel deelde een korte video met z’n fans. Daarin kwamen de makers van Ms. Marvel aan het woord, en kregen we voor het eerst hoofdrolspeelster Iman Vellani (Kamala Khan) te zien. We horen de makers zeggen dat Kamala Khan/Ms. Marvel een personage is waar kijkers zich zeker in zullen herkennen.

Ze is namelijk een ‘normaal’ tienermeisje dat op zoek is naar zichzelf. Ze is een topstudent, gamet graag en schrijft heel wat Marvel-fan fiction. Kamala voelt zich heel verbonden met superhelden, en dan vooral Captain Marvel (in het MCU gespeeld door Brie Larson).

Cast

Iman Vellani krijgt gezelschap van Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Naki, Azher Usman, Travina Springer en Nimra Bucha. Dat staat te lezen op de website van Marvel. Welke rollen zij zullen vertolken, is momenteel nog niet bevestigd.

Er doen uiteraard wel heel wat geruchten de ronde. Zo zou Knight de burgerwachter Red Dagger vertolken. Shroff zou dan weer de moeder van Kamala spelen, en Fletcher en Lintz haar beste vrienden. Shah hintte op sociale media dat hij een Inhuman speelt, met de naam Kamran.

Captain Marvel 2

Ms. Marvel verschijnt eind 2021 op Disney+. Een precieze datum is momenteel nog niet bekend. Een jaar later, vanaf 11 november 2022, zal Iman Vellani (Kamala Khan/Ms. Marvel) te zien zijn aan de zijde van Brie Larson (Carol Danvers/Captain Marvel) en Teyonah Parris (Monica Rambeau) in de film Captain Marvel 2.

Meer
Lees meer...