Brie Larson bedankte vriendelijk voor ‘Captain Marvel’

De hele wereld kent Brie Larson als Carol Denvers aka Captain Marvel. Zij was het eerste vrouwelijke personage dat een solofilm kreeg in het Marvel-universum, en die was een gigantisch succes. Maar bijna was Captain Marvel er niet geweest, want de actrice heeft de film verschillende keren geweigerd.

Actrice Brie Larson is sinds twee maanden enorm actief op YouTube. De Amerikaanse besliste tijdens de coronacrisis dat het tijd was om haar fans op de hoogte te houden van haar leven. De keuze voor YouTube was snel gemaakt: “Ik heb hier zo veel geleerd, van hoe ik m’n printer moet gebruiken, tot hoe ik een goede activist word.”

Audition Storytime!

In haar video’s vertelt en doet ze van alles. Zo heeft ze ’t in haar Audition Storytime!-video’s over audities. Logisch. Larson vertelt over de – gigantisch veel – audities die op niets zijn uitgedraaid. ’t Zijn er zodanig veel dat de ondertussen wereldberoemde actrice er twee hele video’s aan heeft gewijd.

In de nieuwste, die de logische naam Audition Storytime! (Pt. 2) kreeg, vertelde de actrice over haar beginjaren bij Marvel. Eerder kregen fans al te horen dat ze auditie had gedaan voor rollen in Thor en Iron Man 2, maar nu ging het over Captain Marvel.

“Veel te bang”

Die film heeft ze (twee keer!) afgewezen. En de reden was logisch: ze was bang om zo’n grote rol aan te nemen. “Ik herinner me dat ik een telefoontje kreeg toen ik Kong aan het opnemen was”, begint Brie Larson haar verhaal. “En ik herinner me dat het was om te zeggen dat Marvel mij wilde als Captain Marvel.”

“Ik had iets van: ‘Nee, dat kan ik niet, ik ben te bang, da’s te veel voor mij, dat kan ik niet aan!’ En toen heb ik m’n team gezegd om nee te zeggen.” Dat is ook gebeurd, maar een paar maanden later belde Marvel terug, om te vragen of ze heel zeker was. En dat was ze.

Vrouwelijk team

Maar Marvel kon haar toch overtuigen om eens samen te zitten. En ze hebben haar overtuigd. Waarmee? De belofte dat er heel wat vrouwen in het schrijversteam zouden zitten en dat ook de regie in handen zou zijn van een vrouw.

Die trend zetten ze bij Marvel trouwens voort. Captain Marvel 2 staat namelijk op de planning, en voorlopig wordt die geregisseerd door Nia DaCosta. De Captain Marvel-sequel verschijnt normaal gezien in 2022.

Meer
Lees meer...