Nieuw op Netflix deze week: het tweede seizoen van ‘The End Of The F***ing World’, nog een kerstfilm en een docureeks over WOII

Het was een eerder rustige week deze week op Netflix, maar dat was ook wel eens. Met het verlengde weekend in zicht kunnen we dan eindelijk eens aan wat dingetjes beginnen die al een hele tijd in onze lijst staan. Maar eerst schijnen we ons licht op het nieuwe aanbod van deze week.

Series

Weinig concurrentie op het gebied van series deze week dus kon The End Of The F***ing World helemaal schitteren. Bijna twee jaar geleden groeide de bijzondere reeks rond twee tieners uit tot een grote hit op Netflix. James en Alyssa verbonden hun lot aan elkaar terwijl Alyssa eigenlijk alleen maar wilde vluchten en James in Alyssa een potentieel slachtoffer zag voor zijn doel: iemand vermoorden.

https://www.youtube.com/watch?v=8XvFO83LXBE

De cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen schreeuwde om een tweede reeks en hoewel dat ook weer goed ontvangen is, zal het voor de reeks wel bij die twee seizoenen blijven. Dat vertelde maker en bedenker Charlie Covell. “Ik wil geen fan fiction maken”, vertelde ze bij Radio Times. “Ik denk vanuit de personages en het verhaal en dat verhaal is nu verteld.”

Naast The End Of The F***ing World is ook het vierde seizoen van Greenleaf aan het aanbod op Netflix toegevoegd. Greenleaf volgt de familie van bisschop James Greenleaf. Die staat aan het hoofd van een grote kerkgenootschap. De Greenleafs lijken de ideale rolmodellen, maar achter de schermen zijn er de nodige schandalen en geheimen. Ook de kerk kent zijn geheimen. In het begin van het vierde seizoen moeten de Greenleafs een verenigd front vormen tegen Harmony & Hope, een ander kerkgenootschap.

Films

Je voelt het langs alle kanten: kerst komt eraan. En dat laat Netflix traditiegetrouw niet zomaar voorbij gaan. Vorige week lanceerden zij met Holiday In The Wild de eerste kerstfilm van het jaar. De tweede heet Let It Snow en pakt het nog wat traditioneler aan.

In de nieuwe film is kerstavond aangebroken in het dorpje Midwestern Town, maar dreigt een sneeuwstorm roet in het eten te gooien. Maar laat nu net die sneeuwstorm voor nieuwe liefdes zorgen. De film is gebaseerd op het boek Let It Snow: Three Holiday Romances van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle.

Wie liever een dosis Brie Larson heeft, kan bij Room terecht. Die film, die bij ons in 2016 in de zalen kwam, vertelt het verhaal van een moeder die haar zoontje Jack in gevangenschap probeert groot te brengen nadat ze zeven jaar geleden ontvoerd werd. Wanneer Jack op een dag weet te ontsnappen en ook Ma uit haar gevangenschap wordt gehaald, begint een nieuwe strijd: proberen aanpassen aan het leven in de echte wereld.

Docu

Liefhebbers van oorlogsdocumentaires, tot slot, kunnen deze week terecht bij Greatest Events Of World War II In HD Colour, een tiendelige nieuwe documentairereeks die de sleutelmomenten uit WOII belicht aan de hand van ingekleurd archiefmateriaal.

De reeks heeft het onder andere over Pearl Harbor en D-Day, maar het Japanse antwoord op Pearl Harbor (Midway), de strijd om Stalingrad, de bevrijding van Buchenwald en de atoombom op Hiroshima.

Meer
Lees meer...