Heeft Disney plannen om Disney+ samen te voegen met Hulu?

Er gaan steeds meer geruchten op dat Disney overweegt om zijn twee streamingdiensten samen te voegen. Het gaat hierbij om Hulu dat zou toegevoegd worden aan Disney+. Daarmee zou het bedrijf nog sterker worden in de aangaande streamingoorlog.

Het gaat er hard aan toe in de streamingwereld. Niet alleen is er marktleider Netflix dat dit jaar alle verwachtingen overtreft. Ook Disney+ doet het veel beter dan voorspeld en heeft al bijna 75 miljoen abonnees. Daarnaast is er ook HBO Max dat eind volgend jaar wereldwijd beschikbaar wil zijn.

Meer content, meer abonnees

Om sterker te staan in die concurrentiestrijd zou Disney overwegen om Hulu te integreren bij Disney+. De streamingdienst Hulu is in ons land niet beschikbaar, maar heeft in de Verenigde Staten wel 36,6 miljoen abonnees. Het kwam in handen van The Walt Disney Company via de miljardenovername van 21th Century Fox.

Op dit moment gebruikt Disney Hulu voor zijn meer ‘volwassen’ content op te plaatsen. Juist daar liggen mogelijkheden, want Disney+ krijgt vaak kritiek dat er te weinig content is voor volwassenen zonder kinderen. Door beide diensten samen te voegen, zou Disney een veel groter publiek kunnen aanspreken voor zijn streamingdienst. Om het familie-imago van Disney+ te behouden zouden de films en reeksen van Hulu dan wel achter een soort ouderlijk toezicht geplaats kunnen worden.

Personeel ontslagen

The Walt Disney Company zelf ontkent voorlopig deze geruchten. Toch komen ze volgens de website Collider niet uit de lucht. De laatste tijd zou namelijk heel wat personeel van Hulu opgestapt of ontslagen zijn omdat hun werk overlapte met dat van iemand bij Disney+. Dat zou kunnen wijzen op plannen om de diensten bij elkaar te integreren.

Meer nieuws krijgen we vermoedelijk volgende week. Dan houdt Disney namelijk een investor day met de focus op de direct-to-consumer-producten van het bedrijf.

Meer
Lees meer...