‘Shang-Chi’ krijgt een vervolg: Destin Daniel Cretton keert terug als regisseur

Goed nieuws voor de fans van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, want er komt een sequel. De populaire Marvelfilm ging in september in première en was vanaf november, op Disney+ Day, al te zien op diezelfde streamingdienst. Het verhaal over Shang-Chi (of Shaun, zoals hij zichzelf noemde) krijgt nu dus een vervolg. Acteur Simu Liu keert terug en ook regisseur Destin Daniel Cretton is weer van de partij. Wanneer het project precies start, is nog niet bekend.

Nadat de origin story van de Chinees-Amerikaanse superheld Shang-Chi goed werd ontvangen, waren de fans er zeker van: hij ging terugkeren. Of dat in een nieuwe Avengers-film zou zijn, of in zijn eigen vervolgfilm, dat lieten velen in het midden. Toch is een sequel nu bevestigd. Marvel gaat terug in zee met acteur Simu Liu en regisseur Destin Daniel Cretton. Een succesformule, zo blijkt uit de recensies en de kijkcijfers. 

Succesverhaal

Zowel Marvel als regisseur Cretton zijn blij met de verlengde samenwerking. Dat liet Marvel-producer Kevin Feige alvast aan het Amerikaanse entertainmentblad Variety weten. “Destin is een fantastische partner om mee samen te werken. Hij bracht een unieke kijk en een unieke skill naar Shang-Chi. Hij heeft zoveel intrigerende ideeën om verhalen tot leven te brengen, dus ik kijk er alvast naar uit om onze werkrelatie verder te zetten.” 

Ook regisseur Destin Daniel Cretton zelf had enkel positieve woorden voor zijn werkgever. “ Werken aan Shang-Chi met het Marvel-team was een van de hoogtepunten uit mijn leven en ik kan niet wachten om nieuwe verhalen te ontdekken en nieuwe werelden te bouwen.” Naast de nieuwe Shang-Chi is Cretton ook bezig met het Onyx Collective. Dat is een project binnen Disney om people of colour meer kansen te geven binnen de artistieke wereld. 

Wanneer de opnames voor Shang-Chi 2 beginnen, en of het personage eerst nog in andere films in het Marvel Cinematic Universe te zien zal zijn, is nog niet bekend. Wij kijken er alvast naar uit!

Bekijk hieronder de trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings:

Meer
Lees meer...