‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ is vanaf deze datum gratis te bekijken op Disney+

Disney heeft bekendgemaakt wanneer hun nieuwste Marvelfilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Disney+ zal verschijnen. Abonnees kunnen de film gratis streamen vanaf 12 november, een dag die Disney Plus Day gedoopt werd.

De release van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings begin deze maand was een belangrijk moment voor Marvel. Het was namelijk de eerste keer in meer dan twee jaar tijd dat een Marvelfilm exclusief in de cinema verscheen. De voorbije twee jaar was dat namelijk niet mogelijk omdat er te veel filmzalen gesloten waren door de coronacrisis.

Disney Plus Day

Dat mensen hadden uitgekeken naar een superheldenfilm bleek al snel uit de box office-records die Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings vestigde tijdens het openingsweekend. Toch was het van bij het begin uiteraard de bedoeling om de film na verloop van tijd aan de catalogus van Disney+ toe te voegen.

Tot nu toe was echter nog niet geweten wanneer dat zou zijn. Woensdag riep The Walt Disney Company echter Disney Plus Day in het leven op 12 november. Op die dag bestaat de streamingdienst in de Verenigde Staten namelijk exact twee jaar. Daarom wil Disney op 12 november zijn abonnees “een grootschalig feest” schenken, zoals Disney-CEO Bob Chapek het omschreef aan The Verge.

Jungle Cruise en nog veel meer

Naast Shang-Chi komt Disney+ op hun tweede verjaardag met nog heel wat andere nieuwe content. Onder andere de film Jungle Cruise, met Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Emily Blunt, wordt dan gratis voor abonnees. Verder teasede de streamingdienst ook specials rond Star Wars en het Marvel Cinematic Universe. Daarnaast komen er op 12 november heel wat kortfilms uit zoals Olaf Presents, Ciao Alberto (met de personages uit Luca) en nog veel meer.

Meer
Lees meer...