Disney+ denkt nu al aan vervolg op Pixar-film ‘Luca’

Luca staat nog maar pas op Disney+, maar toch lijkt The Walt Disney Company al een vervolg te overwegen. Dat blijkt uit interne documenten van het bedrijf waarin het in een enquête polst naar interesse van het publiek naar een tweede Luca-film.

Het was de website The DisInsider die met het nieuws over de plannen voor een eventueel vervolg op Luca naar buiten kwam. Uit een gelekte enquête – verkregen via Streamr – blijkt dat Disney bij bevraagden polst of daarvoor interesse is.

De enquête vraagt eerst of de deelnemers al van de Disney+-film Luca hebben gehoord. Daarna wordt gevraagd of er bij hen of iemand anders in hun gezin interesse zou zijn om een tweede film te zien rond dezelfde hoofdpersonages. Tot slot polst Disney of de invullers van de enquête in normale omstandigheden naar de cinema zouden zijn geweest om Luca daar te zien.

Pixar kwaad

Die laatste vraag is best opvallend. Bij medewerkers van Pixar heerst er namelijk heel wat onvrede over moederbedrijf Disney en de manier waarop zij omgaan met Pixar-films in vergelijking met hun eigen producties. Zo kregen de twee meest recente films van Pixar, Soul en Luca, geen release in de cinema en waren ze meteen zonder meerkost te bekijken op Disney+.

Voor de meeste recente Disney Originals was dat niet het geval. Zo kon je aanvankelijk Mulan enkel bekijken via de streamingdienst met een betalende VIP-access. Pas later was de film voor iedereen toegankelijk. Hetzelfde gold voor Cruella, dat daarnaast ook in de cinema uitkwam.

Goed reviews

Mogelijk wil The Walt Disney Company dat in de toekomst goedmaken door Luca 2 wel in de cinema uit te brengen. Een vervolg op de film zou alleszins niet onlogisch zijn. Met een kijkersscore van 88 procent en een reviewrating van 90 procent op Rotten Tomatoes krijgt de film over het zeemonster dat in de gewone wereld probeert te overleven namelijk veel lof.

Meer
Lees meer...