Disney en Pixar delen eerste trailer van ‘Luca’

Luca, de aankomende nieuwe animatiefilm van Pixar, heeft een eerste volledige trailer gekregen. Daarin maken we kennis met de hoofdpersonages in een avontuur vol vriendschap en prachtige animaties.

Als Pixar en Disney met een nieuwe animatiefilm komen, kan je er bijna vanop aan dat het goed zal zijn. De samenwerking – en later overname – tussen beide bedrijven leverde al talloze prachtige bekroonde films op zoals Toy StoryFinding NemoCarsThe IncrediblesRatatouilleWALL-EUpBrave en Coco. En ook hun laatste film Soul was een waar meesterwerk dat bekroon werd met een Oscar.

Zeemonsters in een vissersdorp

De volgende film van de twee studio’s ziet er opnieuw veelbelovend uit. In Luca maak je kennis met twee werelden: de badplaats Portorosso aan de Italiaanse Rivièra en een onderwaterrijk dat bewoond is door zeemonsters. Twee van die zeemonsters – Luca (Jacob Tremblay) en zijn vriend Alberto (Jack Dylan Grazer) – komen in de film aan land waar ze tijdens de zomer de stad verkennen en de mensenwereld ontdekken.

Tijdens die ontdekkingstocht sluiten Luca en Alberto een vriendschap met het meisje Giulia (Emma Berman). Ondertussen moeten ze echter opletten dat de achterdochtige vissers van het dorp hun geheim niet ontdekken.

Disney+

Door de aanhoudende coronacrisis besliste Disney vorige maand om Luca niet in de cinema te releasen, maar meteen en zonder meerkost op hun streamingplatform Disney+ te zetten. Daar zal de film te zien zijn vanaf 18 juni.

Bekijk hier de trailer van Luca

Meer
Lees meer...