Left Right
scrollTop top

Disney en Pixar kondigen nieuwe film ‘Luca’ aan


Luca Disney Pixar
© Disney

Walt Disney Studios en Pixar hebben zojuist hun volgende animatiefilm aangekondigd. Luca is een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in Italië. Volgende zomer zal de film te zien zijn in de cinema.

Als Pixar en Disney met een nieuwe animatiefilm komen, kan je er bijna vanop aan dat het goed zal zijn. De samenwerking – en later overname – tussen beide bedrijven leverde al talloze prachtige bekroonde films op zoals Toy Story, Finding Nemo, Cars, The Incredibles, Ratatouille, WALL-E, Up, Brave en Coco. Binnenkort komt de animatiestudio met Soul, al is de release daarvan door de coronacrisis uitgesteld tot in november.

Ondertussen wordt er al volop gewerkt aan het volgende project. Op Twitter maakte Walt Disney Studios bekend dat hun volgende animatiefilm Luca zal heten. De film speelt zich aan de Italiaanse Rivièra waar de jonge jongen Luca allerhande avonturen beleeft met zijn beste vriend. Luca heeft echter een groot geheim. In werkelijkheid is hij namelijk een zeemonster uit een andere wereld net onder het watervlakte.

Vriendschap

Luca wordt geregisseerd door Enrico Casarosa, die eerder al de kortfilm La Luna maakte. “Dit is een heel persoonlijk verhaal voor mij, niet alleen omdat het zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra, waar ik ben opgegroeid, maar omdat de kern van deze film een ​​viering van vriendschap is”, legt Casarosa uit aan aan de website Variety. “Vriendschappen uit de kindertijd bepalen vaak wie we willen worden en het zijn die banden die de kern vormen van ons verhaal in Luca. Naast de schoonheid en charme van de Italiaanse kust, zal onze film dus ook een ​​onvergetelijk zomeravontuur bevatten dat Luca fundamenteel zal veranderen.”

Als de coronacrisis de planning niet verder in de war stuurt, mogen we Luca op 18 juni 2021 in de cinema verwachten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…