Regisseur ‘Soul’ komt met korte prequel op Disney+

Kevin Nolting, die als regisseur van Soul al wat prijzen wegkaapte, komt met een prequel naar Disney+. In de kortfilm 22 vs. Earth volgen we ziel 22 van dichterbij.

Op 30 april zal je op streamingdienst Disney+ 22 vs. Earth kunnen zien. De kortfilm van regisseur Kevin Nolting is een prequel van Soul en volgt ziel 22, die in Soul de stem heeft van actrice, producer en comédienne Tina Fey.

In Soul zien we ziel 22 als het zieltje die haar gave maar niet kan vinden. Ze heeft honderden begeleiders versleten en wordt als het buitenbeentje gezien. Tot ze Joe Gardner, met de stem van Jamie Foxx, ontmoet. Wat er precies met haar gebeurt in de film, zullen we hier niet spoilen. Ook te bekijken op Disney+.

Cynisch personage

In 22 vs. Earth gaan we terug in de tijd. Ver voor de gebeurtenissen in Soul. Nolting zal hier de rol van regisseur opnemen. Hij won vorig weekend nog de American Cinema Editors Eddie Award en ASIFA-Hollywood Annie Award voor beste geanimeerde film. ”Toen we Soul aan het maken waren, dachten we al aan het ‘waarom’ een ziel niet op aarde wil leven, maar we konden dat niet in de film stoppen”, zegt Nolting aan website The Hollywood Reporter. “22 vs. Earth is een goede kans om enkele onbeantwoorde vragen te beantwoorden over de cynische ziel 22. Ik ben zelf een cynisch persoon en het voelde aan als perfect materiaal.”

Rebellie beginnen

Ziel 22 zal samen met vijf andere zielen een rebellie beginnen. “Ik denk dat de nieuwe zielen de kortfilm zo leuk zullen maken. Het contrast van de onschuld met het cynisme van 22. De andere zielen zijn wat 22 ooit was voor ze een ander pad betrad. 22 ziet de mogelijkheid om ze te begeleiden in haar manier van denken”, vertelt Nolting nog.

Meer
Lees meer...