Disney+: dit waren de populairste series en films in België afgelopen jaar

Exact één jaar geleden werd Disney+ gelanceerd in België. Sindsdien wist de streamingdienst heel wat abonnees aan te trekken en zorgde het voor vele uren entertainment in ons land. Dit waren het afgelopen jaar de populairste films en series op Disney+.

Omdat streamingdiensten zelf nogal karig zijn met gedetailleerde informatie over kijkcijfers, zijn we op externe bronnen aangewezen om te weten wat Belgen het liefst zagen op Disney+. De website JustWatch, een internationale streaminggids met maandelijks 20 miljoen gebruikers over 52 landen, maakt exact één jaar na de release van Disney+ in ons land de balans op. Zo kwamen zij met een top tien voor zowel series als films.

The Mandalorian

De nummer één bij de series is geen verrassing. The Mandalorian is al van bij de release van Disney+ in de Verenigde Staten hun paradepaardje. Veel fans van Star Wars waren dan ook aan ’t wachten op de lancering van de streamingdienst in ons land om de serie eindelijk te kunnen zien. Bovendien verscheen eind oktober het tweede seizoen van The Mandalorian. Het zijn ook die fans die met The Clone Wars nog een reeks uit de franchise in de top tien

Verder zien we in de top vooral heel wat klassiekers die duidelijk nog steeds vaak bekeken worden. Grey’s Anatomy, The Simpsons en The Walking Dead zijn al meer dan tien jaar oud, maar kunnen pas sinds 23 februari via Disney+ bekeken worden. Dan lanceerde de streamingdienst namelijk Star, hun subcategorie die meer op volwassen kijkers mikt.

Soul en Avengers: Endgame

Bij de films zijn er twee duidelijke favorieten bij de Belgen. Animatiefilm Soul van Pixar haalt het nipt voor Avengers: Endgame. Dat is best opvallend want die tweede kende in tegenstelling tot Soul wel een cinemarelease. Voor de coronacrisis was de Marvel-film zelfs de meest lucratieve film ooit aan de box-office.

Verder zien we in de top tien vooral animatiefilms terug, zowel oude als nieuwe. Enkel The Parent Trap en Oscarwinnaar Nomadland zijn live actionfilms.

Meer
Lees meer...