Left Right
scrollTop top

‘Grey’s Anatomy’ voegt Peter Gallagher (‘The O.C.’) toe aan cast voor seizoen 18


Peter Gallagher 2020
© Peter Gallagher – Bron: Kathy Hutchins/REX/Isopix

Grey’s Anatomy heeft een opvallende nieuwkomer toegevoegd aan de cast voor het achttiende seizoen dat eind september van start gaat. Peter Gallagher, vooral bekend als Sandy Cohen in The O.C., zal in de populaire ziekenhuisserie te zien zijn als Dr. Alan Hamilton.

De toekomst van Grey’s Anatomy was lange tijd onzeker. Al in oktober vorig jaar dropte hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) een bommetje door te zeggen dat het zeventiende seizoen mogelijk het laatste was. Uiteindelijk bereikte zij toch een nieuw akkoord met zender ABC voor nog minstens één extra seizoen.

Peter Gallagher

Grey’s Anatomy nam het afgelopen seizoen afscheid van Jesse Williams (Jackson Avery) en Giacomo Gianniotti (Andrew DeLuca) en zag het jaar daarvoor ook al Justin Chambers (Alex Karev) vertrekken. Het is dus niet onlogisch dat we voor seizoen 18 enkele nieuwe gezichten te zien zullen krijgen.

Een van die nieuwe dokters die zijn intrede zal maken in Grey’s Anatomy is Peter Gallagher. De 66-jarige acteur werd bij het grote publiek bekend als Sandy Cohen in The O.C. en zal nu dus herenigd worden met Chris Cormack. Die speelde in The O.C. Luke Ward en is nu al drie seizoen te zien als Dr. Atticus ‘Link’ Lincoln in Grey’s Anatomy.

Meredith Grey

Gallagher zal in de ziekenhuisserie in de rol kruipen van Dr. Alan Hamilton. Die wordt omschreven als “een dokter met banden met de moeder van hoofdrolspeelster Meredith Grey, Dr. Ellis Grey (Kate Burton)”. Ellis stierf in Grey’s Anatomy al in het derde seizoen na een gevecht tegen de ziekte van Alzheimer, maar keerde in seizoen 15 kortstondig terug in een droom van haar dochter.

Op 30 september zullen we in seizoenspremière van het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy zien hoe Dr. Hamilton kennismaakt met de dochter van Ellis, Meredith.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…