Jesse Williams (Dr. Jackson Avery) verlaat ‘Grey’s Anatomy’ na 12 seizoenen

Grey Sloan Memorial Hospital ziet opnieuw een geliefde dokter vertrekken. Deze keer is het acteur Jesse Williams, Dr. Jackson Avery in Grey’s Anatomy, die het programma verlaat. Dat is bekendgemaakt na de meest recente aflevering van het zeventiende seizoen.

Het zeventiende seizoen van Grey’s Aantomy (bij ons te zien op Play5 of via Amazon Prime en Disney+) was een bijzonder seizoen. We zagen – door de koortsdromen van Meredith Grey (Ellen Pompeo) die vecht tegen Covid-19 – niet alleen de terugkeer van enkele bekende gezichten zoals McDreamy.

Daarnaast moesten we ook afscheid nemen van enkele dokters. Zo verdween eerder al Giacomo Gianniotti, die Andrew DeLuca speelde, uit de reeks. Maar een nog grotere schok voor de fans in ongetwijfeld het vertrek van Jesse Williams. Hij maakte in het zesde seizoen zijn eerste opwachting als Jackson Avery en zal voor het laatste te zien zijn in de aflevering die uitgezonden wordt op 20 mei.

Oscar

“Jesse Williams is een buitengewone kunstenaar en activist. Het is een waar geschenk geweest om zijn evolutie de afgelopen 11 jaar zowel op het scherm als daarbuiten te zien”, zei showrunner Krista Vernoff aan Deadline. “Jesse brengt zoveel passie, zoveel zorg en zoveel intelligentie in zijn werk. We zullen Jesse vreselijk missen en we zullen Jackson Avery missen, een rol die hij al zoveel jaren tot in de perfectie speelde.”

Dat een vertrek van Williams onvermijdelijk was, blijkt uit alles waarmee hij zich de voorbije jaren bezighield. Zo regisseerde hij al afleveringen van Grey’s Anatomy en won hij recent nog een Oscar als producer voor de kortfilm Two Distant Strangers.

Achttiende seizoen.

Het feit dat het afscheid van Jesse Williams zo uitgebreid wordt aangekondigd, lijkt wel goed nieuws voor de toekomst van het programma. Grey’s Anatomy is voorlopig nog niet verlengd voor een achttiende seizoen, net als de contracten van hoofdrolspeelster Ellen Pompeo en showrunner Krista Vernoff. Die liet dan ook al weten dat ze een versie van het einde van seizoen 17 had geschreven als definitief einde. Nu zijn de signaler echter opnieuw heel wat hoopgevender.

Meer
Lees meer...