Patrick Dempsey (McDreamy) over laatste scène in ‘Grey’s Anatomy’ en waarom hij een nieuwe terugkeer niet uitsluit

De terugkeer van Patrick Dempsey als McDreamy in Grey’s Anatomy zit erop. Hoewel dokter Derek Shepherd al enige tijd overleden is, was hij in het meest recente seizoen toch enkele keren te zien in de droom van zijn zieke geliefde Meredith Grey. In hun laatste scène samen trouwden de twee op het strand, een emotioneel moment om te filmen volgens Patrick Dempsey.

In een interview met Variety blikt Patrick Dempsey terug op zijn tijdelijke terugkeer in Grey’s Anatomy. Fans moesten al in het elfde seizoen afscheid nemen van de populaire dokter McDreamy na een fataal auto-ongeval. Het meest recente seizoen, het zeventiende al, draait echt rond hoofdrolspeelster Meredith Grey (Ellen Pompeo) die vecht daarin tegen Covid-19. Dat zorgt voor koortsdromen waarin oude bekenden hun opwachting maken.

De meest opvallende dromen zijn uiteraard die met haar voormalige geliefde Derek Shepherd. Zo die manier kon Patrick Dempsey het afgelopen seizoen meermaals zijn opwachting maken. De laatste scène samen was op het strand waar hij trouwde met Meredith Grey.

Emotioneel

“Ik vond het een mooie manier om het af te sluiten. De bedoeling was om mensen echt wat hoop te geven, omdat ze zo’n iconisch stel zijn. We hebben dit jaar zoveel mensen verloren, de gedachte dat er engelen om ons heen zouden zweven die voor ons zouden zorgen, is een goede boodschap om uit te zenden in zo’n sombere wereld waarin we leven”, blikt de acteur terug. “Het was een mooi einde van dit verhaal. Ik ben zo dankbaar dat ik het heb gedaan en blij dat de fans er echt van genoten hebben.”

Toch was de terugkeer voor Patrick Dempsey naar het programma waarin hij jaren te zien was en dat hem wereldberoemd maakte heel emotioneel, zeker na de laatste scène. “We huilden eerst allemaal en omhelsden elkaar. Het was echt aan ons om de boodschap over te brengen om een ​​masker te dragen, voor jezelf te zorgen. Ellen en ik hadden zoiets van: ‘Wat kunnen we samen doen om hier enige impact te hebben?’ Dat was vorig jaar rond deze tijd in de lente. Het was gewoon een positieve actie die zorgde voor meer positieve acties”, leg hij uit.

Definitief einde?

De vraag die op alle fans hun lippen ligt, is of dit nu echt het definitieve einde van McDreamy was. “Zeg nooit nooit met deze show. Ik ben blij dat we het dit jaar hebben gedaan. En Krista Vernoff heeft fantastisch werk geleverd door het verhaal te vertellen”, laat hij de deur op een kier.

Meer
Lees meer...