‘Grey’s Anatomy’ krijgt dan toch een achttiende seizoen

Na lang onderhandelen heeft hoofdrolspeelster en uitvoerend producent Ellen Pompeo dan toch een nieuw contract ondertekend bij de zender ABC. Dat wil zeggen dat succesreeks Grey’s Anatomy een achttiende seizoen krijgt.

De toekomst van Grey’s Anatomy was lange tijd onzeker. Al in oktober vorig jaar dropte hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) een bommetje door te zeggen dat het zeventiende seizoen mogelijk het laatste was. Zij had namelijk nog geen nieuw contract getekend met zender ABC en zowel bedenkster Shonda Rhimes als showrunner Krista Vernoff lieten eerder al verstaan dat de toekomst van Grey’s Anatomy afhangt van Pompeo. Zij willen de reeks niet maken zonder het titelpersonage.

Halverwege maart liet Vernoff dan nogmaals weten dat er nog steeds geen beslissing was genomen. Zij had zelfs twee verschillende eindes gemaakt voor seizoen 17: een einde van een seizoen en een einde van de reeks.

Opslag

Achter de schermen bleef Ellen Pompeo echter onderhandelen met ABC en moederbedrijf The Walt Disney Company. De reden dat die onderhandelingen zo lang aansleepten, waren uiteraard financieel. Pompeo wilde namelijk opslag. Nochtans was de Amerikaanse met een loon van 20 miljoen dollar (16,5 miljoen euro) per jaar nu al de bestverdienende actrice in een primetime dramaserie.

Volgens The Hollywood Reporter zal dat loonstrookje er volgend jaar nog wat mooier uitzien. Zij vernamen namelijk dat Pompeo haar nieuw contract een loonsverhoging inhield.

Chandra Wilson en James Pickens Jr.

Overigens is Meredith Grey niet het enige belangrijke personage dat zeker terugkeert voor het achttiende seizoen. Ook Chandra Wilson (Miranda Bailey) en James Pickens Jr. (Richard Webber) tekenden namelijk een nieuw contract, inclusief opslag. Na het pijnlijke vertrek van Justin Chambers (Alex Karev) één jaar geleden zijn zij de laatste drie originele castleden in Grey’s Anatomy.

Afgelopen zomer verlengden Kevin McKidd (Owen Hunt), Camilla Luddington (Jo Wilson) en Kim Raver (Teddy Altman) ook al hun contract voor een achttiende en mogelijk zelfs negentiende seizoen. Wie niet terugkeert volgend seizoen zijn Jesse Williams (Jackson Avery) en Giacomo Gianniotti (Andrew DeLuca). Voor hen was het zeventiende seizoen het laatste.

Meer
Lees meer...