‘Grey’s Anatomy’: seizoen 17 eindigt met “een seizoensfinale of een echt einde”

De toekomst van Grey’s Anatomy lijkt onzekerder dan ooit. Zelfs showrunner Krista Vernoff weet niet of er na seizoen 17 nog afleveringen zullen komen. Tijdens een interview vertelde ze dat ze twee versies van de laatste aflevering van seizoen 17 aan het maken is. Eén daarvan is een ‘gewone’ seizoensfinale. De andere is een aflevering waarmee Grey’s Anatomy in z’n geheel kan eindigen.

Slecht nieuws voor de fans van Grey’s Anatomy. Want het lijkt erop dat het einde van de gigantisch populaire ziekenhuisserie steeds dichterbij komt. Bedenkster Shonda Rhimes (die een paar maanden geleden ook Bridgerton op de wereld losliet) vertelde eerder al dat Grey’s Anatomy ermee zou ophouden vanaf het moment dat Ellen Pompeo de rol van Meredith Grey niet meer wil vertolken.

Momenteel lijkt het erop dat de actrice nog niet op dat punt is. Maar er is wel een ander probleem. Haar contract loopt ten einde na seizoen 17. Da’s ook het geval bij dat van showrunner Krista Vernoff. De twee zouden momenteel in gesprek zijn met ABC en Disney over een verlenging van die contracten. Maar die gesprekken hebben voorlopig nog niet veel opgeleverd.

“Plannen voor beide opties”

“Ik ben een seizoensfinale aan het plannen die zowel als seizoensfinale als het effectieve einde van de reeks kan dienen”, vertelde Vernoff tijdens een interview met The Hollywood Reporter. “Beide opties plannen is moeilijk en niet ideaal. Het is helemaal niet zoals ik het had gewild.”

“Ik heb gezegd dat ik moet weten waar we staan voor ik de finale begin te maken. Want er zijn een paar verhaallijnen die zullen veranderen. Ik heb plannen voor beide opties. Ofwel zorg ik voor closure. Ofwel bouw ik iets op dat als een cliffhanger voor het volgende seizoen kan dienen.”

Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy is momenteel al aan z’n zeventiende seizoen toe. De reeks is ondertussen het langstlopende medische drama op televisie in de Verenigde Staten. Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo is bovendien de best betaalde actrice in een televisieserie.

De eerste zestien seizoenen van Grey’s Anatomy zijn terug te vinden op Disney+.

Meer
Lees meer...