‘Bridgerton’-acteur Jonathan Bailey (Anthony) over seizoen 2: “Hopelijk volgende Kerst”

In het tweede seizoen van Bridgerton zal de oudste telg van het gezin centraal staan. Da’s niemand minder dan Lord Bridgerton, Anthony, gespeeld door Jonathan Bailey. En net die acteur heeft een heel klein tipje van de sluier opgelicht over het tweede seizoen van de gigantisch populaire reeks.

Netflix heeft z’n gewoonten even opzij gezet toen het een tweede seizoen van Bridgerton aankondigde. Normaal wachten ze bij de streamingdienst ongeveer een maand voor ze een serie verlengen. Maar door het ongeëvenaarde succes van Bridgerton gebeurde dat al een week vroeger dan normaal.

Anthony Bridgerton

Fans hadden geen officiële communicatie van Netflix nodig om te weten dat het tweede seizoen van de reeks over Anthony Bridgerton zou gaan. Da’s namelijk ook de volgorde die Julia Quinn gebruikt in haar boeken, waarop Bridgerton gebaseerd is.

De kans is ook groot dat er na dat tweede seizoen nog heel wat zullen volgen. Er zijn namelijk acht boeken, over de acht Bridgerton-kinderen. Naar dat vervolg hintte Jonathan Bailey dan ook tijdens een interview met Entertainment Weekly.

“Nu al medelijden met de persoon die de focus van seizoen 3 wordt”

Hij kreeg de vraag hoe hij z’n collega Regé-Jean Page (Simon) zou overtreffen. Die veroverde namelijk het internet met een simpele gif waarop hij aan een lepel likt. “Ik hoop dat ik een vork krijg, en niet het mes”, grapte Bailey. “Ik heb nu al medelijden met de persoon die de focus van seizoen 3 wordt.”

De acteur is helemaal niet nerveus voor z’n centrale rol in het tweede seizoen van Bridgerton. “Het is helemaal niet eng”, legt Jonathan Bailey uit. “Want je weet dat iedereen rondom jou fantastische dingen aan het doen is. Alle kleine verhaallijnen, alle details zijn perfect.”

“Misschien volgende Kerst”

Wat fans van Bridgerton seizoen 2 kunnen verwachten? Daar was de acteur niet zo spraakzaam over. “Ze kunnen gewoon heel veel verwachten, van iedereen. Het was zo’n indrukwekkende kennismaking dankzij Daphne en Simon. Maar er zijn nog zoveel meer interessante personages, die heel veel meemaken.”

“M’n tease zou dus zijn: geniet van je jaar, en word niet té comfortabel omdat je denkt te weten wat er zal gebeuren. We komen terug met meer romantiek, hopelijk volgende Kerst, maar misschien ook later.”

Bridgerton is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...