‘Grey’s Anatomy’: Rob Lowe weigerde rol McDreamy en heeft daar geen spijt van

Grey’s Anatomy is ondertussen al 17 seizoenen lang een vaste waarde op televisie. En in die 17 seizoenen zijn al heel wat personages de revue gepasseerd. Eén van de belangrijkste personages is ongetwijfeld Derek Shepherd aka McDreamy. Die rol werd vertolkt door Patrick Dempsey. Maar Grey’s Anatomy-bedenkster Shonda Rhimes probeerde eerst Rob Lowe te strikken. Hij weigerde, en daar heeft hij nog altijd geen spijt van.

Grey’s Anatomy-fans moesten al in het elfde seizoen van de reeks afscheid nemen van McDreamy. Het personage van Patrick Dempsey had de slachtoffers van een auto-ongeluk geholpen. Maar daarna werd ie zelf aangereden.

Derek Shepherd aka McDreamy is ondertussen een ware legende bij fans van Grey’s Anatomy. Het personage keerde in het zeventiende seizoen van de reeks zelfs al verschillende keren terug in de dromen van Meredith Grey (Ellen Pompeo).

Rob Lowe

Maar McDreamy had er bijna helemaal anders uitgezien. Grey’s Anatomy-bedenkster Shonda Rhimes (die ook Bridgerton heeft gemaakt) wilde namelijk Rob Lowe voor de rol. De acteur, die op dat moment net bij The West Wing vertrokken was, weigerde die. Naar eigen zeggen was dat om z’n carrière gevarieerd genoeg te houden.

Lowe sprak met entertainmentmagazine Variety over die keuze. “Da’s precies wat je leert door lang in het veld te staan: er zijn geen ongelukken. Welke je beslissing je ook maakt, als je daar op de juiste manier toe gekomen bent, kan die nooit fout zijn.”

“Mij casten voor die rol in plaats van Patrick Dempsey zou ook helemaal niet interessant geweest zijn”, legt de acteur uit. “De fans zouden het personage nooit McDreamy beginnen noemen zijn. Ze zouden mij gewoon Rob Lowe genoemd hebben.”

Parks and Recreation

Had Rob Lowe de rol in Grey’s Anatomy aanvaard, dan zou hij ook nooit in Parks and Recreation hebben kunnen meespelen. En zoals fans wel weten, heeft hij dat wel gedaan. En met glans. “Dat alleen al betekent voor mij dat ik de juiste keuze heb gemaakt”, vertelt hij nog.

(fc)

Meer
Lees meer...