‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ breekt box office-record

De nieuwste Marvelfilm Shang Chi and the Legend of the Ten Rings heeft al meteen een box office-record gebroken. De film verscheen afgelopen weekend in de Verenigde Staten, waar het toen Labor Day weekend was. Dat weekend zijn er traditioneel minder bezoekers in de cinema, maar voor de nieuwste Marvelfilm trokken heel wat mensen toch naar de zalen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is nog maar net uit, maar de film heeft al een box office record te pakken. Van vrijdag tot zondag bracht de film zo’n 71,4 miljoen dollar op. Daarmee breekt het het record van de grootste box office tijdens Labor Day weekend.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

De nieuwste film van Marvel is de eerste met een Aziatische superheld in de hoofdrol en dat is niet de enige primeur die de film te pakken heeft. Zo heeft de film al na drie dagen een eerste box office-record gebroken. De film haalde in de eerste drie dagen al 71,4 miljoen dollar binnen.

Daarmee breekt het al zeker het record van de horrorfilm Halloween uit 2007. Die film haalde in het verlengde Labor Day weekend, dat van vrijdag tot en met maandag loopt, 30,6 miljoen dollar op. Dat bedrag heeft Shang Chi and the Legend of the Ten Rings zonder de cijfers van maandag al meer dan verdubbeld.

Shang Chi and the Legend of the Ten Rings heeft ook het op één na grootste openingsweekend sinds de coronapandemie. Daarbij moet het enkel de vorige Marvelfilm Black Widow voorlaten. Die haalde 80 miljoen dollar op in het openingsweekend.

Bekijk hier nog een de trailer voor Shang Chi and the Legend of the Ten Rings:

Meer
Lees meer...