Nieuwe Marvel-film rond Shang-Chi krijgt eerste trailer

De aankomende film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings heeft een eerste trailer gekregen. Daarin zien we vooral hoofdrolspel Simu Liu in actie als superheld Shang-Chi. De nieuwe Marvel-film komt in september in de zalen.

Na de razend succesvolle eerste drie fases van de Marvel Cinematic Universe, samen gekend onder de naam The Infinity Saga, begint de filmreeks binnenkort aan Phase Four. Die fase begint in juli met het langverwachte Black Widow.

Simu Liu

De volgende Marvel-film die daarna gereleaset zal worden, is Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Die film draait rond een nieuwe superheld uit het Marvel-universum. Shang-Chi staat in de comics bekend als de meest vooraanstaande beoefenaar van vechtsporten.

In de trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zien we hoe Shang-Chi (Simu Liu) het opneemt de mysterieuze Ten Rings-organisatie en haar echte leider, de Mandarin. De Ten Rings maakten eerder al hun opwachting in Iron Man uit 2008, maar zullen nu pas echt op de voorgrond treden.

Jackson Wang

Het wordt de eerste film van Marvel waarin een in gevechtsporten getrainde superheld de hoofdrol speelt. Eerder was er wel al de Netflix-reeks Iron First, maar die reeks kreeg veel kritiek. Zo waren de vechtsportscènes heel flauw en kwam er ook veel commentaar op het feit dat hoofdrolspeler Finn Jones geen Aziatische roots heeft. Die fouten lijkt Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings alvast te vermijden als we de eerste beelden uit de trailer bekijken.

Fans van K-pop merkten in deze trailer ook nog iets anders op. De soundtrack wordt namelijk verzorgd door Jackson Wang, een Chinese zanger en rapper die bekend werd met de groep Got7 en ook solo successen boekte. Hij is daarmee het eerste K-pop idol dat de soundtrack mag verzorgen van een Marvel-film.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings betekent voor Marvel meteen ook de echte terugkeer naar de cinema als de film in de Verenigde Staten uitkomt op 3 september. Black Widow zal namelijk gelijktijdig met de cinemarelease ook op Dinsey+ Premium te zien zijn.

Bekijk de trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Meer
Lees meer...