Regé-Jean Page en Elizabeth Olsen zijn populairste acteurs van 2021

Het was een goed jaar voor televisie en film. Zowel op Netflix, als op Disney+ konden we genieten van een heleboel nieuwe series, veel nieuwe gezichten en daardoor dus ook een hele lijst aan nieuwe celebrity crushes. Filmdatabank IMDb, waar iedereen wel al eens op terecht komt als ze een acteur of actrice ontdekken, komt nu met een eindejaarslijstje. Daaruit blijkt dat Bridgerton-acteur Regé-Jean Page en Wandavision-actrice Elizabeth Olsen het meest werden aangeklikt.

Dat de serie Bridgerton een gigantisch succes was, hoeven we niet meer te herhalen. De reeks was voor een lange tijd de best bekeken titel op Netflix, tot Squid Game die titel in september 2021 overnam. Ook Disney+ kon op een aantal succesvolle series rekenen, maar dat was vooral te danken aan Marvel. Die kwam namelijk met vier nieuwe titels, waarvan WandaVision de meest vernieuwende was.

Populaire titels = populaire acteurs

Dat succes vertaalde zich dus ook in de eindejaarslijst van databank IMDb. Daaruit bleek dat acteurs Regé-Jean Page, die Simon speelde in Bridgerton, en Elizabeth Olsen, die Wanda/ Scarlet Witch speelde in WandaVision, de meest populaire namen op de site waren. Die cijfers werden afgeleid uit paginaviews van de meer dan 200 miljoen maandelijkse bezoekers. 

Naast Page en Olsen, waren er ook nog andere acteurs en actrices die op heel wat aandacht konden rekenen. Zo stond ook actrice Florence Pugh heel hoog. De Britse werd vooral bekend door haar rol in de films Midsommar en Little Women, maar is nu vooral bekend door haar rol als Yelena in de Marvel Cinematic Universe. Daarnaast scoorden ook Anya-Taylor Joy, die furore maakte met haar rol in The Queen’s Gambit, en acteur Ben Barnes heel hoog. Die laatste, die laatst nog te zien was in Shadow And Bone, won uiteindelijk ook de ‘IMDb ‘fan favorite’ STARmeter Award‘. 

Meer
Lees meer...