Anya Taylor-Joy over ‘The Queen’s Gambit’ seizoen 2: “Ik sta al te springen!”

The Queen’s Gambit heeft in amper vier maanden tijd de hele wereld veroverd. Dat de Netflixreeks gigantisch populair is, is afgelopen weekend nog maar eens bewezen. De reeks én hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy vielen namelijk in de prijzen tijdens de uitreiking van de Golden Globes. De actrice sprak achteraf met de pers, onder andere over een mogelijk tweede seizoen van de reeks.

Nadat The Queen’s Gambit op Netflix was verschenen, ging de wereld massaal (opnieuw) aan het schaken. De miniserie verscheen afgelopen oktober. Die werd meteen een gigantisch succes voor de streamingdienst. En dat succes werd afgelopen weekend nog maar eens duidelijk.

Golden Globes

The Queen’s Gambit is er namelijk in geslaagd om alle twee z’n nominaties op de Golden Globes verzilveren. Het gaat om de categorieën Beste Miniserie en Beste Actrice in een Miniserie. Die laatste prijs ging naar hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy.

“Misschien”

https://youtu.be/CDrieqwSdgI

Kort nadat ze haar award (virtueel) in ontvangst had genomen, sprak de actrice met Entertainment Tonight. Tijdens dat gesprek kreeg ze uiteraard ook de vraag of er een tweede seizoen van The Queen’s Gambit zat aan te komen. “Misschien”, antwoordde Taylor-Joy daarop.

“Ik wil helemaal niemand teleurstellen. Maar we hebben daar gewoon nog niet over nagedacht. Het was altijd al de bedoeling om de reeks uit te werken zoals we dat gedaan hebben. Je ziet haar (hoofdpersonage Beth Harmon, red.) groeien. En je laat haar op een goede plek achter.”

“We waren dus oprecht verrast toen mensen ons vroegen of er een tweede seizoen zou komen. Dat gezegd zijnde, ik hou van het hele team achter The Queen’s Gambit en ik wil elke kans grijpen om nog eens met die mensen te kunnen samenwerken.”

Miniserie

De woorden van Anya Taylor-Joy zijn lief, maar geven fans eigenlijk niet echt meer zekerheid over een tweede seizoen van The Queen’s Gambit. De reeks blijft natuurlijk een miniserie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Walter Tevis.

Die man overleed jammer genoeg al in 1984. Het wordt voor Netflix dus onmogelijk om te doen wat HBO eerder bij Big Little Lies heeft gedaan. Die zender werkte samen met schrijfster Liane Moriarty aan een tweede deel van het verhaal.

The Queen’s Gambit is volledig terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen en op zoek naar iets anders? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...