Golden Globes: Netflix en ‘The Crown’ triomferen bij de series

The Crown is met vier prijzen als grote overwinnaar uit de bus gekomen op de Golden Globes bij de series. Schitt’s Creek en The Queen’s Gambit kregen elk twee beeldjes.

Nadat Netflix bij de films als vier prijzen had mogen ontvangen op de Golden Globes, voegt het bij de series nog zes extra beeldjes toe aan zijn erelijst. Daarmee verdubbelt de streamingdienst bijna zijn totaal aantal gewonnen Golden Globes ooit, want in het verleden viel Netflix in twaalf keer in de prijzen.

The Crown

Grote winnaar deze keer was The Crown. De reeks won – net als in 2017 – de Golden Globe voor Beste Drama. Daarnaast waren er acteerprijzen voor Josh O’Connor, Emma Corrin en Gillian Anderson.

Schitt’s Creek en The Queen’s Gambit

Ook Schitt’s Creek – afgelopen zomer al goed voor 9 Emmy Awards – mocht twee beeldjes mee naar huis nemen. De Canadese sitcom won een Golden Globe voor Beste Komische of Muzikale Serie en ook actrice Catherine O’Hara viel in de prijzen.

De minst spannende uitreiking was ongetwijfeld die van Beste Actrice in een Miniserie of Televisiefilm. Daar won topfavoriete Anya Taylor-Joy voor haar schitterende vertolking in The Queen’s Gambit. De actrice schitterende tijdens de uitreiking in een groene Dior-jurk. The Queen’s Gambit ook won nog een tweede prijs als Beste Miniserie.

Jason Sudeikis

Andere streamingdiensten Apple TV+, HBO en Amazon Prime wonnen bij de series elk één Golden Globe. Bij Apple TV+ was die voor Jason Sudeikis, de hoofdrolspeler van Ted Lasso. Hij viel op door zijn award te aanvaarden in een simpele tie-dye hoodie, ongetwijfeld de meest bescheiden outfit ooit tijdens de geschiedenis van de Golden Globes.

Mark Ruffalo bezorgde HBO zijn enige prijs door zijn dubbele vertolking in I Know This Much Is True. John Boyega tot slot won de Golden Globe voor Beste Mannelijke Bijrol in een Miniserie voor zijn prestatie in Small Axe.

Meer
Lees meer...