Netflix wil niet weten van waarschuwing bij ‘The Crown’

Netflix is niet van plan om in te gaan op de vraag van enkelen om een waarschuwing toe te voegen aan het populaire programma The Crown. Dat vertelt de recente geschiedenis van het Britse koningshuis, maar is uiteraard niet volledig op waargebeurde feiten gebaseerd.

Terwijl het Britse koningshuis volgens ingewijden aanvankelijk wel fan was van de reeks The Crown, is dat in het vierde seizoen al heel wat minder het geval. Dat seizoen staat sinds halverwege november op Netflix en behandelt een moeilijke periode uit de geschiedenis van het Britse koningshuis. We maken namelijk voor het eerst kennis met het personage van prinses Diana.

Diana

Prinses Diana speelt een belangrijke rol in het vierde seizoen van The Crown. Daarbij leren we haar kennen als de jonge toekomstige echtgenote van prins Charles. Maar Charles heeft in de reeks al een affaire met Camilla Parker Bowles tijdens zijn huwelijk met Diana. Daarnaast is er ook sprake van verbaal geweld tegenover de jonge prinses en komt ook haar eetstoornis aan bod.

Dat alles zorgt voor nogal wat commotie. Daarom riep de Britse minister voor Cultuur Oliver Dowden kort na de release van het vierde seizoen op om een waarschuwing toe te voegen dat het gaat om een fictiereeks. Hij kon daarbij op steun rekenen van heel wat anderen waaronder The Crown-actrice Helena Bonham Carter (prinses Margaret).

“Altijd als drama voorgsteld”

Netflix is echter niet van plan om in te gaan op die vraag. “We hebben The Crown altijd als een drama voorgesteld aan onze kijkers. We hebben er vertrouwen in dat zij weten dat het om fictie gaat gebaseerd op historische gebeurtenissen. We vinden het dan ook niet nodig om een disclaimer toe te voegen”, zegt de streamingdienst aan de Daily Mail.

Meer
Lees meer...