‘The Crown’-actrice Helena Bonham Carter (prinses Margaret) benadrukt dat serie fictief is

The Crown-actrice Helena Bonham Carter gaat akkoord met de Britse minister van Cultuur Oliver Dowden. Die wil dat de serie z’n kijkers een waarschuwing geeft dat wat ze zien niet helemaal de waarheid is. De actrice, die in seizoen drie en vier van The Crown te zien was als prinses Margaret, benadrukte dat de serie een dramareeks is, en geen documentaire.

Het vierde seizoen van The Crown is ongeveer twee weken geleden op Netflix verschenen. En ondertussen heeft bijna de hele wereld die nieuwe afleveringen bekeken. Maar niet iedereen is daar even positief over. Zo kwam er al heel wat kritiek op de grens tussen fictie en feiten die niet altijd even duidelijk is.

“Gebaseerd op enkele waargebeurde feiten”

De Britse minister van Cultuur, Oliver Dowden, vindt zelfs dat er helemaal geen grens meer is, en vraagt Netflix om kijkers van The Crown te waarschuwen dat de serie wel degelijk fictie is.

“Het zou The Crown enorm helpen als er in het begin van elke aflevering een boodschap zou verschijnen die zegt: ‘Dit is niet echt, maar gebaseerd op enkele waargebeurde feiten’. Op die manier zou iedereen begrijpen dat het gaat om een dramareeks.”

“Geen dramadocumentaire”

En nu geeft ook actrice Helena Bonham Carter hem gelijk. De actrice is in het derde en vierde seizoen van The Crown te zien als prinses Margaret, de zus van de Queen. Bonham Carter was te gast bij The Crown: The Official Podcast, en benadrukte daar dat de serie precies dat is, een serie.

“Het is gedramatiseerd”, vertelde ze. “Ik heb hier een heel sterke mening over. Ik heb namelijk het gevoel dat we een morele verantwoordelijkheid hebben om te zeggen ‘Wacht even, jongens, dit is niet echt. Het is geen dramadocumentaire. We maken een dramaserie. En dat zijn twee heel verschillende dingen.'”

The Crown is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...