‘The Crown’ krijgt misschien toch zevende seizoen over Harry en Meghan en de brexit

Netflix heeft op dit moment zes seizoenen van The Crown bevestigd. Het zesde seizoen zou dan gaan over de vroege jaren 2000. Maar het Britse koningshuis zit natuurlijk nooit stil, waardoor er genoeg voer is voor nog een zevende seizoen.

Het vierde seizoen van The Crown staat nog maar net online en deed al heel wat stof opwaaien. De serie komt steeds dichter bij het heden dus zijn er nu personages te zien in de reeks die ook in het echte leven nog steeds in de publieke sfeer te vinden zijn. En dat lijkt er niet beter op te gaan worden.

The Crown seizoen 7

Voorlopig zou The Crown bestaan uit zes seizoenen en zou de tijdlijn van de reeks ergens in de vroege jaren 2000 stoppen. Op dat moment zullen de Britse prinsen William en Harry nog niet volwassen zijn, zo lieten de makers al weten. Maar de volwassen William en Harry kunnen natuurlijk wel voor interessante verhaallijnen zorgen.

Zo liet Omid Scobie, een expert op het vlak van het Britse koningshuis, in zijn podcast Heirpod weten dat het mogelijk niet bij zes seizoenen blijft. “Er zijn geruchten dat er bij Netflix gedacht wordt aan nog een seizoen na de komende twee seizoenen.”

Harry en Meghan

Als de reeks verder zou gaan voor een zevende seizoen, dan is er natuurlijk plaats om de relatie van prins William en de studente Kate Middleton aan bod te laten komen. Of de al even interessante relatie van prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Daarbij is de recente beslissing van het echtpaar om afstand te doen van hun koninklijke titels natuurlijk ook voer voor een reeks als The Crown. Ook op politiek vlak zorgde Groot-Brittannië recent voor televisiewaardig nieuws. Zo deed de brexit veel stof opwaaien in binnen- en buitenland.

Er is dus duidelijk geen gebrek aan stof voor een zevende seizoen, maar de koninklijke familie zal daar zelf alvast niet voor staan te springen. Het vierde seizoen zorgde al voor heel wat negatieve reacties aan het adres van prins Charles en Camilla.

Meer
Lees meer...