‘The Crown’ krijgt toch een zesde seizoen maar dat wordt het laatste

De Netflixreeks The Crown krijgt na het vijfde dan toch nog een zesde seizoen, maar dat zal wel het laatste worden. Origineel was het plan om zes seizoenen te maken van de reeks, maar dat werd later teruggeschroefd naar vijf. Nu hebben de makers dan toch beslist om nog een zesde seizoen te maken, maar daarna zal het er dus wel écht op zitten.

Er komen in totaal nog drie nieuwe seizoenen van The Crown, maar daar zal het bij stoppen. Zo heeft Netflix nu bevestigd. Het vierde seizoen van de reeks zal later dit jaar nog verschijnen op de streamingdienst.

Zes seizoenen

Toen de makers van The Crown begonnen met de reeks, was het plan om zes seizoenen te maken. Maar dat werd uiteindelijk teruggeschroefd naar vijf. Maar nu er gewerkt wordt aan het vijfde seizoen, vonden de makers toch dat er zes seizoenen nodig zullen zijn om het verhaal van het Britse koningshuis correct te kunnen vertellen.

Schrijver Peter Morgan vertelt daarover. “Toen we begonnen schrijven aan de verhaallijnen voor het vijfde seizoen, werd het al snel duidelijk dat we terug moeten gaan naar het originele plan om zes seizoenen te maken. Op die manier kunnen we de rijkheid en de complexiteit van het verhaal recht aandoen.”

We krijgen dus nog één seizoen met Olivia Colman als Queen. Dat vierde seizoen zal later dit jaar verschijnen op Netflix. In de laatste twee seizoenen zal Imelda Staunton het kroontje overnemen van Colman als laatste Queen uit de reeks.

Vroege jaren 2000

https://www.youtube.com/watch?v=vLXYfgpqb8A

In het zesde en laatste seizoen zal The Crown de Britse koninklijke familie volgen in de vroege jaren 2000. En dat zal ook meteen de laatste tijdzone van de reeks worden.

The Crown begon helemaal in 1947, het jaar waarin Elizabeth II gaat trouwen met Philip van Griekenland en Denemarken. In seizoen 3, het laatste seizoen dat verscheen eind 2019, had de reeks al de jaren 70 bereikt. In seizoen vier, vijf en zes zullen dus de meer recente gebeurtenissen in het Britse koningshuis aan bod komen.

The Crown is een van de reeksen in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...