‘The Crown’ seizoen 4 staat nu op Netflix

Goed nieuws voor wie het Britse koningshuis graag via Netflix volgt. Het vierde seizoen van The Crown is daar namelijk sinds vanmorgen beschikbaar. De nieuwe afleveringen zullen focussen op twee relaties: die tussen koningin Elizabeth II en premier Margaret Thatcher, en die tussen kroonprins Charles en Diana Spencer.

Netflix heeft vandaag tien nieuwe afleveringen van The Crown online gezet. 15 november was al lang bekend als de releasedatum voor dat vierde seizoen van de populaire Britse reeks. Op dat seizoen werd met spanning gewacht, en nu kan je zelf beslissen of dat het wachten waard was.

Prins Charles en prinses Diana

De voorbije weken loste Netflix kleine beetjes informatie over het vierde seizoen van The Crown. Zo kregen we in een eerste trailer de huwelijksjurk van de toekomstige prinses Diana vanop de rug te zien. Pas een paar dagen later was Emma Corrin in vooraanzicht te zien op de huwelijksdag van haar personage.

Eerder deze week nog loste Netflix beelden van het moment in The Crown waarop prins Charles (Josh O’Connor) en zijn Diana hun verloving aan de wereld bekend maken. En die verlovingsfoto lijkt als twee druppels water op de echte foto’s.

Margaret Thatcher

De andere relatie die centraal staat in het vierde seizoen van The Crown, is die tussen Koningin Elizabeth II (Olivia Colman) en de Britse eerste minister Margaret Thatcher (Gillian Anderson). Eind september al kregen we een eerst blik op de verschillende personages.

Seizoen 5

Na het vierde seizoen worden al die personages vervangen, net zoals dat na het tweede seizoen van The Crown is gebeurd. Olivia Colman nam in seizoen drie de rol van koningin Elizabeth over van Claire Foy. In het vijfde en zesde seizoen zal Harry Potter-actrice Imelda Staunton de rol vertolken.

Ook prins Philip zal voor vanaf seizoen 5 door een derde acteur gespeeld worden. De eerste was Matt Smith, de tweede Tobias Menzies. Binnenkort neemt Jonathan Pryce het over. Prinses Margaret zal vertolkt worden door Lesley Manville. Zij neemt de rol over van Helena Bonham Carter, die na Vanessa Kirby kwam.

Wie de rol van prins Charles voor z’n rekening zal nemen in het vijfde seizoen van The Crown is nog niet officieel. Het gerucht over Dominic West als overnemer doet wel de ronde. De vrouw van kroonprins Charles, prinses Diana, is wel al hercast. Na Emma Corrin zal Elizabeth Debicki die rol vertolken.

Meer
Lees meer...