Left Right
scrollTop top

‘The Crown’ seizoen 5 cast verder: Dominic West als Prins Charles?


Dominic West Prins Charles The Crown
© Dominic West en Prins Charles – EPA

Het vierde seizoen van The Crown moet nog verschijnen, en toch komen we nu al heel wat te weten over het vijfde en zesde seizoen van de reeks. Het gaat dan vooral om de castinglijst, die steeds verder uitgebreid wordt. De meest recente toevoeging daaraan zou niemand minder dan Dominic West zijn. De The Wire-acteur zou in de huid van Prins Charles kruipen.

Dat alle personages uit The Crown na telkens twee seizoenen door een andere acteur vertolkt worden, is ondertussen al lang geen geheim meer. En hoewel het vierde seizoen van de reeks nog moet verschijnen, is al heel wat bekend over de acteurs die in het vijfde seizoen te zien zullen zijn.

Dominic West

De meest recente in dat rijtje zou Dominic West zijn. Volgens The Sun is de acteur momenteel in gesprek met Netflix om prins Charles te vertolken in de komende twee seizoenen van The Crown. De 51-jarige Brit heeft nog niets getekend, maar “beide partijen werken aan een deal”.

Dominic West is bekend van onder andere The Affair en The Wire. In The Affair speelde hij Noah Solloway. Die rol leverde hem een nominatie op voor een Golden Globe. In The Wire was West te zien als Jimmy McNulty. Daarnaast speelde hij ook rollen in verschillende films.

Prins Charles

Als hij tekent, neemt Dominic West de rol van prins Charles over van Josh O’Connor. In tegenstelling tot in de eerste seizoenen van The Crown, zal prins Charles vanaf nu een belangrijkere rol gaan spelen. Het vijfde seizoen van de reeks bijvoorbeeld, focust op de moeilijke relatie van Charles en Lady Diana Spencer.

Prinses Diana wordt door twee verschillende actrices gespeeld, want het personage verschijnt voor het eerst in het vierde seizoen van The Crown. Daar kruipt Emma Corrin in haar huid. Vanaf seizoen 5 neemt Elizabeth Debicki over.

Naast Debicki en (waarschijnlijk) West, zullen ook Imelda Staunton (Queen Elizabeth), Lesley Manville (prinses Margaret) en Jonathan Pryce (prins Philip) te zien zijn.

The Crown is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911