‘The Crown’-actrice Emma Corrin over de trouwjurk van Diana: “Net zo fantastisch als je zou denken”

Vanaf 15 november kunnen fans Emma Corrin aan het werk zien als een jonge prinses Diana in The Crown. In het eerste beeld dat Netflix van de actrice in haar rol heeft gedeeld, is ze te zien op haar trouwdag. En dat vond de actrice “net zo fantastisch als je zou denken”.

Het eerste beeld dat Netflix deelde van actrice Emma Corrin in The Crown was er eentje waarop ze te zien was in de trouwjurk van haar personage Diana. De jurk is geïnspireerd door de echte jurk van Diana, en die is volledig op maat gemaakt van het lichaam van Emma Corrin.

“Bijna letterlijk ingenaaid”

“Het was net zo fantastisch als je zou denken”, vertelde de actrice aan Entertainment Weekly. “Het was magisch. Ik heb zelfs echt genoten van de passessies voor de jurk. Meestal vind ik die vreselijk, ik ben echt de ergste wrikkelaar ter wereld. Volgens mij haatte het hele kleermakersteam mij.”

“Maar ik vond het heel fascinerend, want ze moesten letterlijk de trouwjurk rond mij bouwen, en dat duurde eeuwen. Dat was een heel interessant proces. Het zorgt ervoor dat je je één voelt met datgene dat je draagt, wanneer je er bijna letterlijk ingenaaid wordt. Yeah, het was een fantastisch moment.”

“Maak je een mop?”

Prins Charles trouwde in 1981 met Diana Spencer. Daarna is de prinses uitgegroeid tot een waar stijlicoon, maar in haar jongere jaren was ze helemaal niet zo stijlvol. En ook in die outfits is Emma Corrin te zien in The Crown.

“Ik vond een jonge Diana fantastisch. Je kan de oudere Diana niet naar behoren verstaan zonder haar 19-jarige persoon ook te begrijpen, die een flatje deelt en op een eerste date gaat met Charles. Je moet de weg begrijpen die ze heeft afgelegd.”

Haar stijl was vreselijk. Die tweede keer dat ze Charles zag, wanneer ze die gele salopette droeg, wilde ik gewoon wenen. Ik had iets van ‘Maak je een mop?’ Vreselijk. En die truien. Het toont echt dat mode iets is dat met je meegroeit. Dat heb ik zelf ook al gemerkt. Wanneer ik terugkijk naar oude foto’s van mij, oh my god. Een nachtmerrie!”

Het vierde seizoen van The Crown verschijnt op 15 november op Netflix. De tijd vullen tot dan? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...