‘The Crown’ lost eerste foto van Prinses Diana in haar trouwjurk

Het vierde seizoen van The Crown verschijnt volgende maand op Netflix. Daarom krijgen we nu met mondjesmaat nieuwe teasers en foto’s over wat we mogen verwachten van dat seizoen.

Op 15 november verschijnt het vierde seizoen van The Crown op Netflix. We wisten al een tijdje dat we in dat seizoen het huwelijk van prins Charles en prinses Diana te zien zouden krijgen. Daarbij was het natuurlijk vooral uitkijken naar de iconische trouwjurk van prinses Diana. En die krijgen we nu al te zien.

Prinses Diana

In een eerste sneak peek voor het vierde seizoen van The Crown kregen we al de rug van prinses Diana (gespeeld door Emma Corrin) in haar huwelijksjurk te zien. Maar nu geeft Netflix ons een blik op de voorkant van de indrukwekkende jurk.

The Crown deed voor de jurk beroep op de vaste kostuumontwerper van de reek Amy Roberts. Zij won voor haar werk in The Crown al een Emmy Award. De jurk is bewust geen replica van de originele jurk die prinses Diana droeg, maar het moest wel dezelfde geest en stijl hebben van het originele ontwerp dat gemaakt werd door David en Elizabeth Emanuel.

De gelijkenis met het origineel is alvast treffend:

The Crown seizoen 4

Het vierde seizoen van The Crown verschijnt op zondag 15 november op Netflix. Dat seizoen zal gaan over de late jaren 70 tot de jaren 90 bij de Britse koninklijke familie. Het vierde seizoen wordt ook ineens het laatste seizoen waarin we Olivia Colman te zien krijgen in de hoofdrol als Queen Elizabeth II. In de laatste twee seizoenen zal Imelda Staunton, die je kan kennen als Professor Umbridge uit de Harry Potter-films, het kroontje overnemen.

Hoewel er eerst gezegd werd dat het vijfde seizoen van The Crown het laatste zou worden, is ondertussen bevestigd dat de reeks dan toch nog een zesde seizoen krijgt.

The Crown is een van de reeksen in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...