Kristen Stewart speelt prinses Diana in ‘Spencer’: film over scheiding Diana en Charles

Volgend jaar al zouden de opnames voor Spencer moeten kunnen beginnen. De film gaat over de periode waarin prinses Diana (die geboren werd als Spencer) besliste om bij prins Charles weg te gaan. En niemand minder dan Twilight-actrice Kristen Stewart zal in de huid (en de epauletten) van prinses Diana kruipen in Spencer!

Door de coronacrisis is er de voorbije maanden weinig nieuws gekomen over nieuwe films. Maar dat begint geleidelijk aan te keren. Zo gaat de Chileense regisseur Pablo Larraine volgend jaar een film maken over de periode waarin prinses Diana besliste om prins Charles te verlaten.

Mysterieus, fragiel én sterk

https://twitter.com/gxrl_gcvb/status/1271475759094341632

De opnames van Spencer (naar de meisjesnaam van Diana voor ze met Charles trouwde) zouden volgend jaar kunnen beginnen. En niemand minder dan Kristen Stewart zal in de huid van misschien wel de beroemdste Britse prinses ooit kruipen.

Regisseur Larraine vindt de keuze voor de Twilight-actrice alleszins de juiste. “Kristen kan heel veel zijn, waaronder mysterieus en heel fragiel, maar tegelijk ook heel sterk als het erop aankomt”, vertelde hij aan entertainmentwebsite Deadline.

Het script voor Spencer is van de hand van Steven Knight. Die is onder andere bekend om z’n werk bij Peaky Blinders.

“Omgekeerd sprookje”

Spencer zal zich bijna volledig afspelen op Sandringham, het landgoed waar de Britse koninklijke familie Kerstmis viert. Het is namelijk in die korte periode dat prinses Diana besliste om bij prins Charles weg te gaan.

Regisseur Larraine noemt de film een omgekeerd sprookje: “Wanneer iemand beslist om niet de koningin te worden, dan is dat een grote beslissing, een omgekeerd sprookje.”

Oscarnominaties?

Larraine is geen onbekende in de wereld van biografische films. Hij maakte in 2016 ook al Jackie, waarin Jackie Kennedy gevolgd wordt in de periode na de moord op haar echtgenoot John F. Kennedy. De rol van de voormalige first lady leverde actrice Natalie Portman een Oscarnominatie op voor Beste Actrice.

En net dat maakt de keuze voor Kristen Stewart tegelijk heel vreemd, én heel logisch. Stewart is helemaal geen actrice die enkel rollen zoekt waarmee ze Oscars kan winnen. Integendeel. Na Twilight heeft ze vooral in onafhankelijke, kleinere films meegespeeld.

Maar net dat maakt haar zo geschikt voor de rol. Diana werd in de loop van haar tijd tussen de Britse royals namelijk vaak gezien als het buitenbeentje. En Kristen Stewart is volgens Larraine de geknipte persoon om dat gevoel over te brengen, het gevoel van iemand van buitenaf die door het raampje naar binnen aan het kijken is.

Meer
Lees meer...