Anna Kendrick over haar tijd op de ‘Twilight’-set: “koud en miserabel”

Actrice Anna Kendrick is ondertussen een bekend gezicht in Hollywood, en ver daarbuiten. Maar ooit speelde ze Jessica Stanley, een schoolvriendin van hoofdpersonage Bella Swan, in Twilight. En daarover heeft ze heel wat te vertellen.

Iedereen herinnert zich nog de Twilight-films, hoe graag je dat stukje uit je jeugd misschien wel uit je geheugen wil bannen. En zelfs de acteurs uit de films hebben soms dat gevoel. Zo bestaat er al jaren een filmpje van Robert Pattinson (die Edward Cullen speelde) die tijdens interviews zegt hoe slecht Twilight wel niet is.

Twilight

Anna Kendrick is iets positiever over haar tijd op de Twilight-set. En die begon met een shock. “Ik deed auditie voor Twilight, omdat Katherine Harvick me had gezien in een Sundance-film, Rocket Science, en ze vroeg me of ik auditie wilde komen doen”, vertelde ze tijdens een interview met Vanity Fair.

“En ik had echt het gevoel dat het zo’n blow off-auditie was. Ik dacht gewoon ‘Oké, ik doe m’n best, zodat de casting director aan me denkt voor andere dingen’. Ik zag zelfs m’n vriendin Mae Whitman op die auditie, en we zeiden nog tegen elkaar, ‘Wat doen we hier?’ En toen kreeg ik de rol. En dat was echt een shock.”

“Nu wil ik iedereen vermoorden”

Maar dat gevoel van euforie ging al snel voorbij. “De eerste film hebben we gefilmd in Portland, Oregon, en ik herinner me alleen nog dat ik me koud en miserabel voelde”, vertelde Anna Kendrick, die in Twilight Jessica Stanley speelt. “Mijn Converses waren volledig doorweekt.”

“Ik dacht bij mezelf: ‘Dit is een leuke groep mensen, en ik ben zeker dat we op een ander moment zeker vrienden zouden zijn. Maar nu wil ik iedereen vermoorden.’”

Niet alles was negatief natuurlijk, al zijn de positieve herinneringen van de actrice aan haar tijd bij Twilight af en toe een beetje luguber. “Er was iets, je weet wel, zoals je samen door een trauma gaat”, vertelde Kendrick. “Stel je een groep mensen voor, die samen gegijzeld worden. En die zijn dan voor de rest van hun leven verbonden.”

The Twilight Saga: New Moon

Aan de tweede Twilight-film, New Moon, heeft Anna Kendrick heel wat betere herinneringen. “Tijdens de opnames van de tweede film was het weer op de één of andere manier niet zo intens”, begint ze. “En daardoor leerden we elkaar wat beter kennen.”

Tijdens die opnames was Kendrick ook met een andere film bezig. En niet zomaar een film. De opnames voor Up In The Air, waarin ze zij aan zij speelde met George Clooney, vonden plaats op hetzelfde moment. “Ze hebben heel wat schema’s aangepast, terwijl ze me juridisch gezien konden verbieden om Up In The Air te maken. Dus shout out naar die mensen!”

The Twilight Saga: Eclipse

Toen haar gevraagd werd om terug te denken aan haar tijd tijdens de opnames van de derde Twilight-film Eclipse, wordt het voor Anna Kendrick moeilijk. “Alle Twilight-films beginnen op een bepaald moment een beetje op elkaar te lijken! Het was mijn job om gewoon te kijken naar die familie vol bleke mensen die we nooit zien eten. Ze zijn echt raar, toch?”

Het meest memorabele Jessica-moment in die film is de speech die ze geeft voor haar medeafgestudeerden. “Mensen zeggen me echt, ‘die speech die je in de derde film geeft, is superlief, en aangrijpend’. Maar da’s niet door mij. Het ding dat gebeurt, is dat je kijkt naar Kristen Stewarts reactie op die speech. En dat grijpt je aan. Ik deed gewoon wat in het script stond. Ik was oké. Kristen was zo emotioneel, omdat ze zoveel talent heeft.”

The Twilight Saga: Breaking Dawn

De laatste keer dat Kendrick in een Twilight-film verschijnt, is tijdens het huwelijk van Bella (Kristen Stewart) en Edward (Robert Pattinson). “Ik was half bevroren, ik stond daar met m’n voeten in de modder, om de scène te filmen die voor iedereen de laatste was.”

“Ik kwam toe, en werkte twee weken of zo. En al de rest was al maanden bloed, zweet en tranen in ’t project aan het steken”, vertelde Kendrick. “Ik kom toe op het einde daarvan en kan zeggen: ‘Jongens, we hebben het gedaan. Het is voorbij!'”

Meer
Lees meer...