Cool! De Twilight-saga gaat verder in 5 nieuwe films exclusief op Facebook

Je hoort het goed: Twilight is terug! De populaire boeken -en filmreeks rond Bella en Edward krijgt een nieuw leven op Facebook. Lionsgate wil vijf nieuwe kortfilms over de vampieren maken en die in 2015 exclusief op de netwerksite los laten.

Vampieren zijn blijkbaar echt onsterfelijk. Lionsgate en auteur Stephenie Meyer zien het helemaal zitten om met Twilight een nieuw publiek te bereiken. Facebook biedt immers de mogelijkheid om zowel fans van het eerste uur als gloednieuwe fans op hun wenken te bedienen. Maar het wordt nog mooier, want vijf vrouwen zullen de kans krijgen om de films te regisseren. Ze zullen worden uitgekozen door een panel met niemand minder dan Kristen Stewart, de actrice die Bella speelde in de langspeelfilms. Andere juryleden zijn Kate Winslet, Octavia Spencer, Julie Bowen, Catherine Hardwicke, Cathy Schulman en Jennifer Lee.

150 miljoen fans

Veel filmstudio’s hebben de sociale media al volledig in de armen gesloten. Vroeger moesten de makers van filmreeksen immers voortdurend reclame maken om de fans warm te houden voor de volgende film. Nu volstaat het om de Facebook-pagina regelmatig te updaten, of platformen zoals Tumblr en YouTube goed te gebruiken. Da pagina van Twilight heeft meer dan 150 miljoen fans, en dus was dat de ideale manier om de films te verspreiden.

Over de inhoud van de vijf films is nog niet veel geweten. Wel staat vast dat we ons niet aan Bella en Edward moeten verwachten, en de castleden van de originele films zullen ook niet meespelen. Toch worden het volgens de initiatiefnemers geen films die in een handomdraai in elkaar worden gestoken. Naar de normen van een kortfilm zal er heel lang aan gewerkt worden. Fans zullen op Facebook de kans krijgen om voor hun favoriete film te stemmen.

Tot hiertoe bestaat de Twilight-familie uit vier boeken, die samen 120 miljoen keer verkocht zijn, en vijf films die goed waren voor een opbrengst van 3,5 miljard dollar. Lionsgate wou overigens graag verder werken met auteur Stephenie Meyer in de hoop dat ze nieuwe boeken zou schrijven, maar zij verkoos zich met andere projecten bezig te houden. Het feit dat ze nu wel meewerkt aan de Facebook-films is alvast een aangename verrassing.

Er is nog meer op komst

“Dit is pas het begin, een sjabloon zeg maar”, zegt Michael Burns, vicevoorzitter bij Lionsgate, in The New York Times. “Je kan al raden wat er hierna gaat komen.” We kunnen echter alleen maar raden wat hij daarmee zou bedoelen. Hebben ze Meyer overtuigd om het scenario van een zesde film te schrijven en zijn deze kortfilms een test? Of gaan ze hun andere absolute hit ook naar Facebook brengen en kortfilms rond The Hunger Games maken? We zijn benieuwd.

(Bronnen: The New York Times, Mashable)
Meer
Lees meer...