Nieuwe controversiële documentaire op komst over prinses Diana

Er is een nieuwe documentaire in de maak over het leven van prinses Diana. De vierdelige documentaire Being Me: Diana gaat over de mentale problemen die wijlen prinses Diana haar hele leven hebben achtervolgd. De serie komt waarschijnlijk later ook op Netflix.

Weinig royals spreken zo tot de verbeelding als prinses Diana. Zelfs 22 jaar na haar dood blijft het leven en de dood van Diana vol mysteries. Een nieuwe documentaire over Lady Di kan dan ook altijd rekenen op veel belangstelling.

Dat is zeker het geval voor de geplande vierdelige docureeks Being Me: Diana. Deze documentaire zou volgens de krant The Sun gaan over haar gevecht tegen mentale problemen, haar eetstoornissen, het ongelukkige huwelijk met prins Charles en haar pijnlijke jeugd.

Netflix

De reeks is van de hand van het Britse productiehuis DSP, een dochterbedrijf van Endemol, en zou laten misschien ook te zien zijn op Netflix. Dat laatste is wel nog niet officieel aangezien de streamingdienst graag wil samenwerken met prins Harry en Meghan Markle. Harry werkte recent zelfs al mee aan een special van het kinderprogramma Thomas the Tank Engine. Een onthullende docureeks over Diana zou zo’n samenwerking in de toekomst wel eens moeilijk kunnen maken.

Zelfmoordpogingen

Voor Being Me: Diana zouden de makers onder andere gebruik maken van speeches van prinses Diana uit de periode 1990 tot 1992, kort voor de scheiding met Charles, en interviews met mensen uit haar dichte omgeving. Op die manier willen ze een beeld schetsen van de innerlijke onrust waarmee Lady Di toen te maken had.

Volgens The Sun zal de documentaire onthullen dat prinses Diana maar liefst vier zelfmoordpogingen ondernam in haar leven. Het mag dan ook niet verbazen dat zowel de Britse koninklijke familie als de familie van Diana, de Spencers, weigeren mee te werken aan de docu.

Heb je vragen over zelfdoding en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Nog inspiratie nodig? Bekijk dan onder lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...