Netflix wil samenwerken met Meghan en Harry

Meghan Markle en prins Harry Isopix
Isopix

De toekomst van Meghan Markle en Harry is nog onduidelijk nu ze zich hebben teruggetrokken als senior royals. Al zal het ze duidelijk niet aan aanbiedingen ontbreken. Onder andere Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix, liet weten interesse te hebben om met hen samen te werken.

De Britse Queen maakte afgelopen weekend de details van de zogenaamde ‘Megxit‘ bekend. Na enkele meetings met prins Charles, prins William en Harry is een akkoord gevonden over hoe de toekomst van Harry en Meghan er zal uitzien als ze geen senior royals meer zijn.

Harry en Meghan Markle mogen geen gebruik meer maken van de titel Koninklijke Hoogheid. Ze zullen geen taken meer uitvoeren als royals en dus ook geen dotatie meer ontvangen.

Lucratieve deals

Aangezien de hertog en hertogin van Sussex niet meer gaan werken als leden van de koninklijke familie duikt hier en daar de vraag op naar welk werk ze de komende jaren wel zullen doen.

Nu Harry en Meghan verlost zijn van de verplichtingen die bij hun koninklijke titels horen, staat het hen namelijk vrij zelf deals te sluiten. De recente media-aandacht voor het echtpaar zorgt ervoor dat die deals ongetwijfeld meer dan lucratief zullen zijn.

Disney en Apple TV+

Er raakte de afgelopen weken al bekend dat Meghan Markle een contract heeft getekend bij Disney. De voormalige actrice uit onder andere Suits zou een voice-over inspreken in ruil voor een gulle donatie van Disney aan een liefdadigheidsinstelling die olifanten in het wild beschermt tegen stropers.

Harry zou volgens diverse bronnen dan weer voor Apple TV+ een reeks maken met Oprah Winfrey over mentale gezondheid. Beide deals zijn nog niet officieel bevestigd.

Netflix

Deze geruchten lijken erop te wijzen dat Meghan en Harry dezelfde weg opgaan als onder andere Barack en Michelle Obama, waarmee ze overigens goed bevriend zijn. De voormalige Amerikaanse president en zijn vrouw sloten de laatste jaren lucratieve deals af met Netflix, Spotify en uitgeverij Penguin Random House.

Persagentschap Press Association vroeg aan Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix, of de streamingdienst interesse heeft om samen te werken met Harry en Meghan. Zijn antwoord was alvast heel duidelijk: “Wie zou daar nu geen interesse in hebben? Ja, uiteraard.”

“Honderden miljoenen dollars”

Eerder liet PR-goeroe Howard Bragman zich tegen The Hollywood Reporter al uit over de toekomst van het hertogelijk paar. “Hun bekendheid en intrige is op dit moment ongeëvenaard. Streamingdiensten en televisienetwerken zullen tegen elkaar opbieden waardoor ze honderden miljoenen dollars kunnen verdienen”, zegt hij.

Gesponsorde artikelen