Queen reageert na crisismeeting over Meghan Markle en prins Harry

Buckingham Palace heeft een statement van Queen Elizabeth II uitgestuurd naar aanleiding van de meeting die vandaag plaatsvond. Op haar buitenverblijf had ze prins Charles, prins William en prins Harry uitgenodigd om de toekomst van Harry en Meghan Markle te bespreken.

“Vandaag heeft mijn familie een heel constructieve discussie gehad over de toekomst van mijn kleinzoon en zijn familie”, schrijft de Queen. Ze laat weten de beslissing van Harry en Meghan Markle te steunen om terug te treden als ‘senior royals’.

“Wij hadden liever gehad dat ze fulltime bleven werken als leden van de koninklijke familie, maar respecteren en begrijpen hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden”, valt te lezen.

Overgangsperiode

Volgens het statement breek voor Prins Harry en Meghan Markle nu een overgangsperiode aan. Daarin zullen ze hun tijd verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Hoe het daarna concreet verder moet is nog niet duidelijk. Een van de komende dagen hoopt de Queen een akkoord te bereiken over een regeling.

Lees hier het statement van Buckingham Palace

Meer
Lees meer...