Netflix-serie ‘The Crown’ zou derde Queen al gevonden hebben: Imelda Staunton, bekend van ‘Harry Potter’

Verschillende Britse media, waaronder de krant The Guardian, schrijven dat Netflix al een derde actrice gevonden heeft voor het vijfde en zesde seizoen van de hitserie The Crown. Niemand minder dan Imelda Staunton, die je nog wel kent als Dorothea Omber uit Harry Potter, zou die rol op zich nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=vLXYfgpqb8A

The Crown behandelt het leven van Elisabeth II en is uiterst populair met maar liefst vier Emmy’s, de bekendste televisie-awards, op haar rekening. Claire Foy vertolkt in seizoen 1 en 2 van The Crown de Britse koningin en Olivia Colman volgde haar op voor seizoen 3 en 4. Het derde seizoen van The Crown is sinds kort te bekijken op Netflix en het vierde seizoen wordt momenteel opgenomen.

Imelda Staunton  

epa

Imelda Staunton kreeg zo’n vijftien jaar geleden al een Oscar-nominatie voor haar hoofdrol in de dramafilm Vera Drake. Netflix heeft de berichten nog niet officieel bevestigd, maar als ze kloppen, zal Staunton te zien zijn tijdens heel wat crisismomenten in het leven van koningin Elizabeth II. Het dieptepunt wordt wellicht de scheiding van Prince Charles van Diana. In haar nieuwjaarstoespraak sprak de Queen destijds van een “annus horribilis”. 

Meer
Lees meer...