Netflixtip ‘The Crown’ seizoen 3: waarom je moet kijken

Het derde seizoen van The Crown staat op Netflix. De Oscarwinnende Olivia Colman neemt de rol van de Britse koningin Elizabeth II met glans over. Nog niet overtuigd? Wij leggen je even uit waarom je moet kijken.

In de eerste aflevering van The Crown seizoen drie krijgen we onmiddellijk de oudere actrice Olivia Colman te zien als Elizabeth op een postzegel. Hierdoor is de transitie minder drastisch.

The Crown behandelt nu een nieuw tijdperk, de periode 1964 tot 1976. Dit derde seizoen heeft alles wat we ook bij de eerste twee seizoenen kregen: topacteurs, een torenhoog budget en een historisch correcte plot. Dit seizoen toont heel wat parades, pleinen en paleizen. Grandeur is de name of the game.

Ouder en somberder

De personages zijn een stuk ouder geworden. Zo worden ook prins Philip, prinses Margaret en Lord Snowdon door andere personages vertolkt. Vooral het misantropische en eenzame staat centraal in dit seizoen. Colman doet zich erg ontgoocheld voor, ze is een stuk bozer en koeler dan haar voorgaande actrice.

Seizoen drie bestaat uit tien afleveringen. Elke episode gaat over een historische gebeurtenis, waaronder de Amerikaanse maanlanding, de eerste ontmoeting van prins Charles en Camilla, en de mijnramp in Aberfan in 1966, waarbij 144 mensen omkwamen.

De kroon weegt door

Nog meer dan bij de vorige seizoenen staat de tristesse van de koningin centraal. Ze draagt de onmetelijk zware kroon die boven alle persoonlijke gevoelens en ambities van de leden van het Britse koningshuis staat met alle negatieve gevolgen vandien.

Meer
Lees meer...