Left Right
scrollTop top

‘The Crown’ lost nieuwe trailer voor seizoen 4 met veel aandacht voor Margaret Thatcher en prinses Diana


The Crown seizoen 4
© Netflix

Het vierde seizoen van The Crown verschijnt binnen iets meer dan twee weken op Netflix. Daarom lost de streamingdienst nu een nieuwe trailer die vooral vooral inzoomt op twee sterke vrouwen: Margaret Thatcher (Gillian Anderson) en prinses Diana (Emma Corrin).

Het is vrouwen aan de top in het vierde seizoen van The Crown, zoveel is duidelijk. Want naast Queen Elisabeth (Olivia Colman) staan er dit seizoen nog twee andere belangrijke vrouwen uit de Britse geschiedenis centraal: Margaret Thatcher (Gillian Anderson) en prinses Diana (Emma Corrin).

The Crown seizoen 4

The Crown is ondertussen beland in de jaren 70 en 80 in het Britse koningshuis. Die periode wordt vooral getekend door de komst van Margaret Thatcher als eerste minister en Diana Spencer als de toekomstige echtgenote van prins Charles. In de trailer wordt er daarom ook veel aandacht gegeven aan de twee personages.

De trailer begint met Margaret Thatcher, gespeeld door Gillian Anderson (The Fall, The X-Files, Sex Education). We krijgen de eerste ontmoeting te zien tussen The Iron Lady en Queen Elisabeth II (Olivia Colman). En daaruit wordt al meteen duidelijk waarom ze de bijnaam The Iron Lady kreeg.

Verder in de trailer krijgen we ook te zien dat prins Charles (Josh O’Connor) op zoek is naar een geschikte echtgenote en dus toekomstige koningin. Die keuze valt, zoals we weten, op Diana Spencer (Emma Corrin). We krijgen ook al een onheilspellend gesprek te horen tussen Queen Elisabeth en haar zus prinses Margaret (Helena Bonham Carter). “Na een tijdje zal ze haar strijd opgeven en plooien, zoals ze allemaal doen”, zo vertelt Margaret. “Wat als ze dat niet doet?”, vraagt Elisabeth zich af. “Dan zal ze breken.”

Bekijk hier de nieuwe trailer voor het vierde seizoen van The Crown:

The Crown is te vinden in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. De volledige lijst vindt je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755