Left Right
scrollTop top

Zo ziet Gillian Anderson eruit als Margaret Thatcher in ‘The Crown’


Gillian Anderson Margaret Thatcher The Crown
© Stephen Boxer als Denis Thatcher en Gillian Anderson als Margaret Thatcher in ‘The Crown’ – Bron: Netflix

Netflix heeft zojuist foto’s gedeeld van het vierde seizoen van The Crown. Daarin zien we enkele nieuwe leden van cast van de populaire royaltyreeks. Zo kruipt actrice Gillian Anderson in de huid van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher.

De succesreeks The Crown op Netflix heeft ondertussen al drie seizoenen. Daarmee zit het programma halverwege, want recent raakte bekend dat er zes seizoenen gemaakt zullen worden. Het volgende seizoen – het vierde – verschijnt op 15 november op Netflix.

Gillian Anderson

Dat maakte de streamingdienst zojuist bekend via de Twitter- en Instagrampagina van The Crown. Daarop deelden ze meteen ook enkele beelden uit het aankomende seizoen.

Die foto’s zorgen meteen voor een grote verrassing want The Crown blijkt Gillian Anderson te hebben toegevoegd aan de cast. De Britse actrice, bekend van onder andere The Fall en Sex Education, speelt Margaret Thatcher. We zien de voormalige premier van het Verenigd Koninkrijk in haar typische blauwe outfit staan op de trappen van 10 Downing Street. Naast de Iron Lady staat haar man Denis Thatcher, gespeeld door Stephen Boxer.

Prinses Diana

Daarnaast zien we ook meerdere foto’s van nieuwkomer Emma Corrin als prinses Diana. Die rol zal ze overigens maar één seizoen spelen want in de laatste twee seizoenen kruipt Elizabeth Debecki in de huid van Lady Di.

Het vierde seizoen van The Crown speelt zich af eind jaren 70, begin jaren 80. Dat is het moment waarop het huwelijk van prins Charles ter sprake komt en zijn romance met Diana ontstaat.

View this post on Instagram

Change is coming. 15th November.

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix) on

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489