Netflix deelt video over het tot stand komen van succesreeks ‘The Queen’s Gambit’

The Queen’s Gambit was in dit succesvolle jaar voor Netflix dé absolute uitblinker. Voor wie niet genoeg kan krijgen van deze topreeks deelde de streamingdienst een video waarop de belangrijkste crew- en castleden uitleggen hoe deze miniserie tot stand kwam.

The Queen’s Gambit kreeg na zijn release op Netflix zo goed als unaniem lof van alle criticasters wereldwijd. De reeks heeft nog steeds 99 procent op Rotten Tomatoes en 8,7 op 10 op IMDb. Met 62 miljoen huishoudens die ernaar keken tijdens de eerste 28 dagen is het ook de best bekeken miniserie ooit op Netflix en de vierde best bekeken Netflix Original. Bovendien zorgde de reeks ook voor een enorme revival van het schaakspel zelf.

The Queen’s Gambit vertelt het verhaal van Beth Harmon, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Zij is een weeskind dat een ongelofelijk talent blijkt te hebben voor schaken. Jammer genoeg is ze ook zeer vatbaar voor verslavingen. Deze balans vormt de rode draad door de reeks.

Scott Frank, Anya Taylor-Joy en Thomas Brodie-Sangster

It’s not about a game, it’s about the cost of genius“, legt scenarist en regisseur Scott Frank uit in de behind the scenes die Netflix deelde op YouTube. Daarna vertelt hij hoe producer Bill Horberg hem bijna tien jaar geleden vertelde over het boek The Queen’s Gambit van Walter Tevis. Het oorspronkelijke idee was om dat te herwerken tot een film. Omdat dat niet lukte, mondde het project uiteindelijk in een miniserie.

De video Creating The Queen’s Gambit laat daarnaast ook hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy en Thomas Brodie-Sangster (Benny Watts) aan het woord. Zo vernemen we onder andere hoe de roodharige pruik gekozen werd. Costume designer Gabriele Binder vertelt dan weer over de iconische witte outfit die Beth draagt op het einde van de reeks.

Bekijk hier Creating The Queen’s Gambit

Meer
Lees meer...