‘The Queen’s Gambit’ breekt Netflixrecord

De nieuwste Netflix Original The Queen’s Gambit is een schot in de roos voor de streamingdienst. Zo blijkt nu ook uit de kijkcijfers. Netflix maakt die cijfers niet vaak bekend, maar dat doet het wel wanneer er records sneuvelen en dat is nu ook het geval.

The Queen’s Gambit, de minireeks over schaakster Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), groeide in no time uit tot een gigantisch succes. De kritieken over de reeks, gebaseerd op de gelijknamige roman van Walter Tevis zijn stuk voor stuk lovend, maar ook het publiek lijkt de reeks te smaken.

62 miljoen huishoudens

Netflix maakte zo bekend dat The Queen’s Gambit in de eerste 28 dagen bekeken werd door maar liefst 62 miljoen huishoudens. Daarmee is het de meest opgevraagde scripted miniserie van de streamingdienst.

De meest bekeken Netflix Original is nog steeds The Witcher. Die reeks wist maar liefst 76 miljoen gezinnen te lokken in de eerste 28 dagen. Het vierde seizoen van La Casa de Papel staat op de tweede plaats met een totaal van 65 miljoen huishoudens in de eerste 28 dagen. De top drie wordt vervolledigd door Tiger King dat in diezelfde periode 64 miljoen kijkers kon trekken. The Queen’s Gambit staat nu op de vierde plaats.

The Queen’s Gambit

De miniserie The Queen’s Gambit volgt Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), die op jonge leeftijd wees wordt. Ze komt terecht in een weeshuis waar ze als achtjarige leert schaken van conciërge Mr. Shaibel (Bill Camp). Hij merkt het talent van Beth en leert haar alles wat hij weet over het spel. Tot ze beter wordt dan hij zelf is.

Enkele jaren later wordt ze geadopteerd door Alma Wheatley (Marielle Heller) en haar afstandelijke echtgenoot. In haar nieuwe thuis wordt eerst terughoudend gereageerd op Beths vraag om deel te nemen aan schaakwedstrijden. Maar al tijdens haar eerste wedstrijd wordt duidelijk dat Beth een uniek schaaktalent is. Beths talent opent deuren maar dreigt ook haar eigen ondergang te worden.

De reeks werd wereldwijd positief onthaald en heeft zo onder andere een score van 100 procent op RottenTomatoes en 8,8 op 10 op IMDb.

https://youtu.be/CDrieqwSdgI

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...