Dudley van ‘Harry Potter’ doet mee in ‘The Queen’s Gambit’ en wij hadden hem bijna niet herkend

Misschien had je het al meteen door, misschien kostte je het een Google-sessie of misschien val je nu compleet uit de lucht. Maar acteur Harry Melling, die in The Queen’s Gambit Harry Beltik speelt, was te zien in de Harry Potter-films. Daarin speelde hij de rol van Dudley Dursley, het irritante neefje van Harry Potter.

The Queen’s Gambit is een van de populairste Netflixreeksen van het moment. De reeks over de schaakster Beth Harmon trekt fans over de hele wereld. En sommige van die fans hebben ontdekt dat ze Harry Melling (Harry Beltik) ergens van kennen.

Dudley Dursley

Harry Melling
Harry Potter, Netflix

Harry Melling speelde van 2001 tot 2010 namelijk de rol van het onuitstaanbare neefje van Harry Potter, Dudley Dursley of in het Nederlands Dirk Duffeling.

Toen die films opgenomen werden was Harry Melling 12 tot 21 jaar oud. Op dit moment is hij 31 jaar oud en ziet hij er dus ook heel wat anders uit dan in zijn Harry Potter-dagen. Net zoals bij zijn collega Matthew Lewis (Neville Longbottom), die de term Longbottoming uitvond, heeft ook Harry een heuse glow-up gehad tijdens de afgelopen jaren. Van die kleine, vervelende Dudley is er zo dus nog maar weinig over.

The Queen’s Gambit

De Netflixreeks The Queen’s Gambit volgt Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), die op jonge leeftijd wees wordt. Ze komt terecht in een weeshuis waar ze als achtjarige leert schaken van conciërge Mr. Shaibel (Bill Camp). Hij merkt het talent van Beth en leert haar alles wat hij weet over het spel.

Enkele jaren later wordt ze geadopteerd door Alma Wheatley (Marielle Heller) en haar afstandelijke echtgenoot. In haar nieuwe thuis wordt eerst terughoudend gereageerd op Beths vraag om deel te nemen aan schaakwedstrijden. Maar al tijdens haar eerste wedstrijd wordt duidelijk dat Beth een uniek schaaktalent is. Doorheen de reeks blijkt ook dat er een grote keerzijde verbonden is aan het (schaak)succes.

De reeks werd wereldwijd op lof onthaald en heeft zo onder andere een score van 100 procent op RottenTomatoes en 8,8 op 10 op IMDb.

https://www.youtube.com/watch?v=CDrieqwSdgI
Meer
Lees meer...