19 mysteries uit ‘Harry Potter’ die nog altijd niet opgelost zijn

Ben jij ook nog steeds een beetje verslaafd aan Harry Potter? Dan is de kans groot dat ook jij je deze 19 vragen nog altijd stelt. Vragen waar niemand een antwoord op lijkt te hebben …

1. Waarom deed Voldemort zoveel moeite om een BABY te vermoorden?

Giphy
Als zijn spreuk niet werkte, kon hij hem dan niet gewoon uit het raam gooien of zo? Harry was tenslotte amper één jaar oud …

2. En waarom kon Harry geen ‘Vloeibaar Geluk’ drinken om Jeweetwel te vermoorden?

Tumblr
Er bestaat een drankje dat ervoor zorgt dat ALLES wat je probeert ook daadwerkelijk lukt … Plus: Harry had zo’n flesje ‘Felix Fortunatis’ gewonnen, dus hij had het binnen handbereik.

3. Plus: waarom is er niemand terug in de tijd gereisd om af te rekenen met Voldemort?

Giphy
Ja, we snappen dat knoeien met de tijd gevaarlijk is. Maar het kán, dus waarom heeft niemand op het ministerie daar aan gedacht? Dat had hen toch véél leed kunnen besparen?

4. Waarom koos James Potter Wormstaart als Geheimhouder?

Giphy
Kon James niet zelf de Geheimhouder worden voor zijn eigen familie? Dat is toch logischer?

5. Waarom moet Harry een bril dragen, bestaat daar geen spreuk voor?

Giphy
Gebroken benen genezen of herinneringen uitwissen: dat is allemaal geen probleem. Maar een spreuk die ervoor zorgt dat je perfect kunt zien, ho maar! Nochtans lijkt zo’n brilletje ons niet echt handig als je op een bezem door de lucht scheurt …

6. Waarom kijken dreuzels niet raar op als ze Harry en co met hun huisdieren zien passeren in het station?

Giphy
Als wij een jongetje zouden zien rondlopen met een uil of een rat, dan zouden we toch raar opkijken? En ook: zien de dreuzels dan niet dat die kinderen ineens ‘verdwijnen’ als ze door de muur lopen? Huh?

7. Wat doen heksen en tovenaars vóór hun elfde verjaardag?

Giphy
Gaan ze tot hun elfde naar een gewone dreuzelschool om te leren lezen en schrijven? Of krijgen ze thuis les van hun ouders? En waarom krijgen ze geen ‘gewone’ lessen op Hogwarts, zoals wiskunde of taal?

8. En waarom bestaat er geen universiteit?

Tumblr
Weten ze op hun 18de echt al alles over magie? Nee toch? En waarom kunnen ze zich niet specialiseren?

9. Hagrid is de zoon van een reuzin en een gewone tovenaar. Hoe is hij in godsnaam verwekt?

Tumblr
Wacht, nee. Dit willen we misschien niet echt weten.

10. Waarom laat niet iedereen een bewegend schilderij van zichzelf maken? Want dan ben je toch op een zekere manier onsterfelijk?

YouTube
Op alle bewegende schilderen staan zogezegd ‘dode’ mensen, maar die kunnen wel nog altijd met andere mensen praten. Dan ben je in zekere zin toch onsterfelijk? Waarom doet niet iedereen dat dan?

11. Waarom mag niemand in het Verboden Bos komen, maar is dat wel je ‘beloning’ als je iets verkeerd doet op school?

Giphy
En als het is om de kinderen te beschermen, waarom stuurt hij hen er dan zelf naartoe op het donkerste en gevaarlijkste moment? Logisch is dat toch niet?

12. Waarom is het Fred en George nooit opgevallen dat de voetstappen van Peter Pettigrew zo vaak bij Ron liepen?

Giphy
Keken ze dan nooit wat hun kleine broertje aan het uitspoken was? En zagen ze dan niet dat er elke nacht een man genaamd Peter bij hun Ron in bed lag? Da’s toch vreemd?

13. Hoe komt het dat Harry het handschrift in het boek van de Halfbloed prins niet herkent?

Giphy
Terwijl hij al VIJF JAAR les kreeg van Sneep en hij dus al VIJF JAAR zijn handschrift op het krijtbord zag staan … Dan kan je dat toch herkennen? Nee?

14. Waarom kon Harry de Terzielers niet van in het begin zien?

Tumblr
Hij heeft toch gezien hoe Voldemort zijn mama Lily vermoordde? En toch kon hij de Terzielers pas zien na de dood van Carlo Kannewasser? Hoe komt dat?

15. Waarom gebruiken ze geen Veritaserum bij mensen die ze écht verdenken?

YouTube
Ja, we begrijpen dat het waarheidsserum niet zomaar voor alles gebruikt kan worden. Maar hey, het bestaat, dus waarom zou je er geen gebruik van maken om uitsluitsel te bieden? Dan hadden ze geweten of al de tovenaars die wrede dingen deden in opdracht van Voldemort écht vervloekt waren of niet.

16. En waarom gebruiken tovenaars geen internet?

Giphy
Ja, we weten natuurlijk wel dat het verboden is om internet te gebruiken op Hogwarts, maar buiten de school kan het toch wel? En het zou alles toch wel véél gemakkelijker gemaakt hebben.

17. Waar zitten al die internationale tovenaars?

Giphy
Er wordt gepraat over buitenlandse tovenaars en we maken kennis met de leerlingen van het Franse Beauxbatons en het Bulgaarse Klammfels. Maar als Voldemort echt de WERELD wil overnemen, waarom komen er dan geen tovenaarslegers uit het buitenland helpen? Wij zijn in de war.

18. En waarom vieren tovenaars Kerstmis?

Giphy
Tovenaars volgen bijna geen enkele traditie van de dreuzels, maar Kerstmis vieren ze wel? Waarom? 

19. En last but definitely not least: waarom hebben wij nog altijd geen brief gekregen voor Hogwarts?

Giphy
Whyyyyyyyyyyyy?
Meer
Lees meer...