‘Bridgerton’ seizoen 2: Opnames afgerond en release in 2022

Goed nieuws voor de Bridgerton-fans. Het tweede seizoen van de populaire Netflixreeks is volledig opgenomen en klaar om in postproductie te gaan. Als alles goed gaat kunnen we de nieuwe afleveringen dus in 2022 op Netflix verwachten.

Nadat het eerste seizoen van Bridgerton alle records brak, was het meteen duidelijk: er moest en zal een tweede seizoen komen. Ook al zijn de records ondertussen overgenomen door Squid Game, toch zijn ook al een derde en vierde seizoen van Bridgerton in aantocht. Hoewel seizoen één een daverend succes was, is het nog afwachten of seizoen twee even veel liefde zal krijgen. Tussendoor werd namelijk bekendgemaakt dat publieksfavoriet Regé-Jean Page niet zal terugkeren als Simon Bassett. Maar een ding is zeker: het nieuwe seizoen komt eraan.

Anthony Bridgerton

Zoals in de Bridgerton-boeken zal ook het tweede seizoen over Anthony Bridgerton gaan, de broer van Daphne Bridgerton. Tot groot ongenoegen van sommige fans zal de focus dus niet langer op Daphne en Simon liggen, maar op Anthony. Als seizoen drie en vier dezelfde redenering volgen, zullen die over Benedict en Colin Bridgerton gaan. 

Anthony Bridgerton is de oudste van het gezin en daardoor ook het hoofd van de familie. Daardoor wordt van hem verwacht dat hij rijk trouwt en snel een gezin sticht. Niet zo makkelijk voor Anthony, die nogal van zijn vrijgezellenleven lijkt te genieten. In de allereerste trailer van het tweede seizoen was alvast te zien dat die zoektocht naar liefde toch van start blijkt te gaan. 

Releasedatum

De opnames voor het tweede seizoen begonnen in maart dit jaar en zijn dus nu, in november 2021, afgerond. Dat liet maker Chris Van Dusen weten in een leuke tweet. Wanneer we seizoen twee precies op Netflix kunnen verwachten, is niet duidelijk, maar nu de opnames erop zitten, ligt de volledige focus bij postproductie en montage. Nog maar een aantal lange stappen van release verwijderd dus.

Meer
Lees meer...