‘Orphan Black’-actrice Tatiana Maslany krijgt de hoofdrol in nieuwe Marvel-serie ‘She-Hulk’

Disney+ krijgt er binnenkort een nieuwe Marvel-serie bij: She-Hulk. En de hoofdrol zal vertolkt worden door Orphan Black-actrice Tatiana Maslany. Eerder deze week werd al aangekondigd dat Kat Coiro de serie zal regisseren.

En schrijfster Jessica Gao, die onder andere meewerkte aan de serie Rick and Morty, zal het team van schrijvers voor de serie leiden. She-Hulk is het laatste personage die mee bedacht werd door Stan Lee, die overleed in 2018.

Krachten

She-Hulk gaat door het dagelijkse leven als Jennifer Walters, een advocate. Ze is de nicht van Bruce Banner, de Hulk. Walters krijgt de krachten van haar neef over door een noodbloedtransfusie. Maar zij kan wel haar intelligentie en persoonlijkheid behouden in haar Hulk-gedaante.

Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios, wil zoveel mogelijk diversiteit in de Marvel-wereld brengen. Daarom stonden er afgelopen tijd al enkele vrouwen in de series centraal, zoals Brie Larson in Captain Marvel en Scarlett Johansson in Black Widow. Maar She-Hulk is niet het enige project waar Marvel aan bezig is. Zo komen Loki, WandaVision en The Falcon and Winter Soldier allemaal volgend jaar op Disney+.

Emmy Award

Tatiana Manslany is best gekend voor haar rol in Orphan Black, een sciencefictionserie waarin ze 10 verschillende hoordrollen speelde. Voor haar prestatie in deze serie alleen won de actrice maar liefst 15 awards, waaronder 2 Emmy-Awards.

Daarnaast speelde Manslany onder andere ook nog in Certain Prey, Parks and Recreation en Alphas. Ze maakt niet alleen films en series, Manslany is ook vaak te zien in het theater. De actrice doet ook aan stemacteren, zo sprak ze de stem van Mia McKibbin in BoJack Horseman in en ze maakte een aantal audioboeken en podcasts.

Meer
Lees meer...