Acteur Paul Rudd is People’s Sexiest Man Alive 2021

Het Amerikaanse magazine People verkiest elk jaar de meest sexy man ter wereld. De afgelopen jaren ging de titel al naar acteurs Chris Hemsworth, George Clooney, Brad Pitt, Johnny Depp en vorig jaar nog Michael B. Jordan. Dit jaar werd Ant-Man-acteur Paul Rudd (52) gekroond tot de ‘Sexiest Man Alive’. De acteur zelf had wel wat moeite om zijn nieuwe titel te accepteren.

Acteur Paul Rudd is dit jaar de ‘Sexiest Man Alive’, volgens het People Magazine toch. Dat nieuws werd eerder deze week onthuld in een uitgebreide komediesketch van The Late Show with Stephen Colbert. Rudd neemt de titel over van collega Michael B. Jordan (Creed, Black Panther). Van Clueless en Friends tot de Ant-Man franchise, Paul Rudd heeft alles gespeeld, van hartenbreker tot held, maar een sexy man? Dat ligt volgens de acteur een beetje buiten zijn bereik.

Paul Rudd

“Ik denk dat als mensen horen dat ik hiervoor werd uitgekozen, ze zullen zeggen: ‘Wat?!'”, vertelt de acteur aan People in de coverstory van deze week. “Ik doe niet alsof ik bescheiden ben, maar er zijn daadwerkelijk zoveel andere mensen die deze titel meer verdienen dan ik.”

Zo’n nederige houding – in combinatie met die prachtige groene ogen en die charmante grijns – is precies waarom het publiek in de loop der jaren verliefd is geworden op Paul Rudd. Deze maand alleen al werkt hij opnieuw samen met Will Ferrell in de nieuwe Apple TV+-serie The Shrink Next Door en vertolkt hij de hoofdrol in een van Hollywoods meest dierbare filmfranchises: Ghostbusters: Afterlife.

Family man

Ondanks dat hij een superster is geworden, benadrukt Rudd dat hij thuis het meest gelukkig is met zijn vrouw Julie (53) en hun kinderen Jack (17) en Darby (12). “Als ik aan mezelf denk, zie ik mezelf als een echtgenoot en een vader”, zegt hij. “Ik spendeer al mijn vrije tijd met mijn familie, als ik niet moet werken. Dat is wat ik het leukst vind.”

De vrouw van de acteur was de enige persoon die hij op voorhand vertelde over zijn nieuwe titel. “Ze was stomverbaasd”, zegt hij. “Maar ze reageerde heel lief, want na wat gegiechel zei ze: ‘Oh, ze hebben wel juist gekozen.’ Ze was waarschijnlijk aan het liegen, want wat zou ze hier anders op moeten zeggen?”, grapte Rudd.

Sexy én grappig

Van zijn vriendenkring verwacht Rudd vooral “veel gezeur”. “Mijn vrienden gaan me echt hard uitlachen, maar zo hoort dat eigenlijk, want ik zou het zelf ook bij hen doen. Daarom zijn we vrienden”, laat hij weten.

Nu hij officieel de meest sexy man ter wereld is, verwacht Rudd dat zijn leven “heel erg” zal veranderen. “Ik hoop nu eindelijk uitgenodigd te worden voor sexy etentjes met George Clooney, Brad Pitt en Michael B. Jordan. En ik denk dat ik veel meer tijd op jachten ga spenderen en ik kijk daar echt naar uit”, grapt de acteur.

Meer
Lees meer...