‘Black Panther’ krijgt spin-offreeks op Disney+ rond personage Okoye

Marvel is nog niet meteen van plan om te stoppen met nieuwe content te maken rond hun vele superhelden. Zeker nu The Walt Disney Company met Disney+ een succesvolle streamingdienst heeft, lanceert het daarop regelmatig series over personages uit hun blockbusterfilms. Een van de volgende projecten die daarbij op de planning zou staan, is een spin-off van Black Panther. De geplande serie zal gaan over Okoye (Danai Gurira), generaal van de Dora Milaje, een groep vrouwelijke elitesoldaten uit Wakanda.

Naast de vele tientallen films in het Marvel Cinematic Universe (MCU) zijn er ondertussen ook al heel wat series te vinden op Disney+ die passen binnen het grotere verhaal dat Marvel over al zijn content heel wil brengen. Begin dit jaar was het veel geprezen WandaVision de eerste Marvelserie voor Disney+. Daarna volgden al snel The Falcon and the Winter Soldier en Loki. Die laatste serie is ondertussen zelfs al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Ondertussen maken we ons op voor Hawkeye, dat in minder dan een maand uitkomt. Begin 2022 volgt dan Ms. Marvel, dat mede geregisseerd is door het Belgische duo Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Danai Gurira

Volgens The GWW, via Screen Rant, kijkt Marvel echter ook al verder in de toekomst. Zo zou er in 2023 begonnen worden met het filmen van een serie voor Disney+ rond het personage Okoye. Zij is de leider van de Dora Milaje, een soort special forces van Wakanda die ook optreden als persoonlijke lijfwacht voor T’Challa, hun koning. Okoye staat bekend als een stoïcijnse, maar gewetenloze krijger, die maar zelden een gevecht verliest.

De Amerikaanse actrice Danai Gurira speelde de rol voor het eerst in 2018 in Black Panther en was daarna ook te zien in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Voor die sterke vertolkingen viel ze meermaals in de prijzen.

Black Panther: Wakanda Forever

De Black Panther-franchise moet na het onverwachte overlijden van acteur Chadwick Boseman, iets meer dan een jaar geleden, verder zonder zijn hoofdrolspeler. Boseman zal in Black Panther: Wakanda Forever niet digitaal vervangen worden. Zijn dood zou daarentegen natuurlijk verwerkt worden in het verhaal van de film. De opnames voor die sequel zijn op dit moment nog bezig. Door die vertraging moest Disney recent nog de releasedatum van Black Panther: Wakanda Forever uitstellen van 8 juli 2022 tot 11 november 2022.

Pas daarna lijkt de productie van de Disney+-reeks rond Okoya van start te kunnen gaan. Officieel is het nieuws daarover trouwens nog niet, maar de nieuwe berichten errond bevestigen wel eerdere geruchten, waardoor de kans heel groot lijkt dat de serie er ook effectief komt.

Bekijk hier enkele iconische scènes van Danai Gurira als Okoye in ‘Black Panther’:

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement

Meer
Lees meer...